Vesić o sankcijama Radoičiću, Veselinoviću i Tešiću: Ne interesuju nas odluke drugih država

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je povodom sankcija Velike Britanije Milanu Radoičiću i Zvonku Veselinoviću da Srbija "ne primenjuje sankcije drugih država".
Vesić o sankcijama Radoičiću, Veselinoviću i Tešiću: Ne interesuju nas odluke drugih država
Foto: 021.rs
"Mi smo suverena zemlja, mi slobodno donosimo odluke tako da nas interesuje odluka Velike Britanije. Velika Britanija ima pravo da donosi svoje odluke, da odluči ko ima pravo da posluje u njihovoj državi ili ne. Oni su takodje suverena zemlja", rekao je Vesić za televiziju Insajder.
On je ocenio da je "zanimljiv tajming" da je odluka Velike Britanije objavljena dan nakon što su specijalne jedinice kosovske policije ušle na sever Kosova i ocenio da je to potez kako bi se prikrila "svinjarija (premijera Kosova) Aljbina Kurtija".
"Svaki put kada Kurti napravi nekakvu glupost i uradi nešto što je problematično za veći deo međunarodne zajednice, tada se pojavi Velika Britanija da ga pokrije svojim odlukama. Zanimljivo je da im (biznismen i političar sa Kosova) Bedžet Pacoli nije sumnjiv, a oprao je toliko para sa Borisom Jeljcinom u Rusiji", kazao je Vesić.
 
Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije objavilo je spisak pojedinaca kojima je uvelo sankcije, među kojima su trgovac oružjem Slobodan Tešić, Veselinović i Radoičić, koji je i potpredsednik Srpske liste, zbog sumnje na visoku korupciju.
  • tarabic

    10.12.2022 14:21
    kum nije dugme
    SNS nece dati ovu trojicu po cenu uvodjenja sankcija Srbiji.
  • Jarvis

    10.12.2022 14:19
    Samo ti pričaj, luzeru.
  • Šljivoljub Prepečenk

    10.12.2022 13:52
    koji kude
    Ne interesuju nas odluke drugih država,osim kada je u pitanju Rusija,Kina i Koreja.Poltronstvo je trenutno najisplativiji posao u srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.