Nakon "izvinjenja": Miloš Jovanović tvrdi da nije nikoga uvredio i ostaje pri svom poređenju

Lider Novog DSS i poslanik Miloš Jovanović odbacio je optužbe da je uvredio novinarku N1 Eminu Kovačević.
Jovanović tvrdi kako je "tužno da mediji koji se sami deklarišu kao objektivni i nepristrasni sa toliko ostrašćenosti i subjektivnosti manipulišu javnim mnjenjem".
"Ponoviću još jednom, nikakva uvreda nije upućena novinarki N1, i svako ko je bio u prilici da pogleda predmetnu konferenciju za medije, u to može da se uveri", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi nakon što je ranije juče redakcija TV N1 saopštila da Jovanovićevo izvinjenje novinarki te beogradske televizije Emini Kovačević "ne vidi kao iskreno priznanje za izgovorene seksističke i mizogine aluzije u odgovoru na pitanje".
"O njihovoj oceni iskrenosti izvinjenja koje je upućeno gospođi Emini Kovačević je izlišno govoriti jer je krajnje subjektivna i očigledno zlonamerna. Bilo bi lepo kada bi sa podjednakom osetljivošću reagovali na sve uvrede kojima je izložena naša zemlja i naš narod, umesto da ih neretko i sami promovišu", naveo je Jovanović.
 
On u izjavi ističe kako u dalje stoji "pri stavu da je pitanje o tome koliko bismo izgubili u materijalnom smislu ako bismo i dalje insistirali na odbrani naše teritorijalne celovitosti, sramno, skaradno i istinski uvredljivo".
 
Jovanović je, odgovarajući na pitanje novinarke N1 na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekao - "Niko vas ne pita za koliko novca biste vi spavali sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa".
 
"I takođe stojim pri poređenju koje sam napravio i koje najbolje oslikava poziciju EU koja nam u novom planu nudi ubrzani proces ka članstvu i ozbiljne finansijske podsticaje kako bismo se odrekli samih sebe", naveo je danas Jovanović.
 
On je uputio primedbu redakciji N1 da je to politika "svesno ili ne, promoviše svojim pitanjima" i da umesto činjenica "stvarnost uvijaju u oblande prilično bljutave političke korektnosti i traže izgovore u nepostojećim uvredama".
 
"Ja za razliku od vas nemam problem da kažem da u potpunosti stojim iza svake reči izgovorene na konferenciji za štampu kao i iza svake reči napisane u izvinjenju koje je upućeno gospođi Kovačević. Žao mi je ako je Emina Kovačević moje reči doživela kao uvredu jer nije bilo ni najmanje namere niti pomisli da se bilo ko vređa. Tačno je, međutim, da način na koji je misao izrečena nije bio dovoljno precizan i da otvara prostor i za jedno takvo - negativno tumačenje. To je moja greška i zbog toga joj se naravno izvinjavam", naveo je prethodno Jovanović u izvinjenju novinarki N1. 
  • Odgovor

    12.12.2022 12:24
    Komentari
    Vi što o njemu negativno komentarišete niste mu ni za ispod nokta kao i vaši idoli.
  • Ssy

    11.12.2022 17:27
    @ dobrivoje
    Slažem se sa vašim objašnjenjem u vezi kace i kupusa. Vođa je u stvari dao komplimente Radi Trajković i Rašiću. Ispada da vrdalama ne ume ni da vređa. Ako je i od njega, mnogo je.
  • dobrivoje

    11.12.2022 14:30
    @Rasa sa salasa 11.12.2022 • 0
    Izraz sa dna kace nije uvredljiv ,stvar je obrnuta: brat Vlade Dedijera, Stevan, je za sebe govorio da je "Srbin sa dna kace". I kad su ga pitali da objasni, rekao je: "Na dnu kace se nalaze glavice kupusa prve stavljene, koje su najduže u rasolu. To su najbolje ukiseljene, najukusnije glavice"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.