FBD: Uzdanje u Rusiju oko Kosova potpuno deplasirano

Beogradski Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) saopštio je da sa zabrinutošću gleda na reakcije Srbije na rast napetosti na severu Kosova i ocenio da je uzdanje u Rusiju potpuno deplasirano.
  FBD: Uzdanje u Rusiju oko Kosova potpuno deplasirano
Foto: Pixabay

Ta organizacija je precizirala da se to odnosi posebno na zahteve za povratak srpskih snaga bezbednosti na teritoriju Kosova.

"U trenutnom spoljnopolitičkom kontekstu takvi zahtevi mnogo manje doprinose deeskalaciji tenzija na terenu, koliko doprinose pokušajima i namerama potpune diskreditacije EU kao posrednika u rešavanju kosovskog pitanja i odnosa Beograda i Prištine", naveo je FBD.

Smatraju i da događaji na Kosovu prete da podriju napore EU u pravcu postizanja trajnog mira na Zapadnom Balkanu, te da u potpunosti dovedu u pitanje sve tekovine Briselskog dijaloga.
 
Naglasili su "da bi to bilo pogubno i po budućnost Srbije i njeno članstvo u EU, a pre svega bi pogoršalo položaj srpske manjine na Kosovu".
 
Ocenili su i da su "glasna uzdanja u Rusiju potpuno deplasirana, imajući u vidu političku i moralnu diskreditaciju i sunovrat Rusije kao posledicu njene agresije na Ukrajinu".
 
Naglasili su da je važno "da se Srbija odupre spoljašnjim i unutrašnjim pritiscima koji je guraju u pravcu rešavanja kosovskog pitanja metodama koje je Rusija primenila ‘štiteći’ rusku manjinu u Ukrajini".
  • Gajo Papak

    12.12.2022 02:01
    Izgleda da svih 20+ zemalja u EU greše, samo Srbija zna šta radi. To se vidi i po našem standardu, platama, radnom vremenu, lepoti ulica i gradova, voznom parku, sudstvu i prosveti, jednom rečju po svemu što ljudska ruka dotakne i oko ugleda.
  • VK

    12.12.2022 01:11
    Oslanjanje na Rusiju koja se zaglavila u Ukrajini nedaleko od sopstvene granice, u našem potpunom NATO okruženju mogu samo potpuni slepci miloševićevsko-radikalskog tipa, dakle oni koji su i bez Kosova ostali 1999.

    Sukob sa NATO je direktan put u nestanak Srbije,a Kosovo svakako ne vraćamo. Taj sukob samo veleizdajnici priželjkuju.
  • kgb

    11.12.2022 23:33
    KGB 35 godina razvaljuje Balkan.
    Počelo je s rasturanjem SFRj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija