Ambasade SAD u Beogradu i Prištini: Odmah ukloniti ilegalne barikade

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Prištini u zajedničkom saopštenju zatražile su hitno uklanjanje blokada na severu Kosova i "prestanak zastrašivanja i pretnji nasiljem".
"Oni koji su podigli ilegalne blokade treba da ih uklone odmah. Očekujemo da se prestane sa pretnjama nasiljem i sa zastrašivanjem", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Sjedinjene Američke Države izrazile su zabrinutost zbog sitaucije na severu Kosova, navodeći u saopštenju da su kosovske vlasti uhapsile jednu osobu pod sumnjom za napad na pripadnike službi bezbednosti i članove izborne komisije, a da se to koristi kao opravdanje za protivzakonite blokade puteva, pretnje i zastrašivanje kosovskih vlasti i lokalnog stanovništva.

Ambasade su izrazile punu podršku Kforu i Euleksu i osudile kao neprihvatljive sve napade na kosovske i međunarodne službe bezbednosti.
 
"Pozivamo sve da pokažu najveću uzdržanost, da preduzmu hitne akcije u smeru deeskalacije i da se suzdrže od provokacija. Pozivamo obe strane da rade u okviru dijaloga koji predvodi EU kako bi rešili pitanja od značaja", navodi se u saopštenju.
  • @mastodont

    12.12.2022 08:09
    tvoje
    vreme je praistorija , zato sedi ,mrzi , psuj , za drugo nemaš kapacitet !
  • biće

    12.12.2022 06:57
    skoro
    ćao kurta
  • Paja

    11.12.2022 23:50
    Nakon ove i izjave ministarke spoljnih poslova DE, da li se iko čudi zašto su ljudi protiv sankcija Rusiji?? Nije problem u Rusiji, već u njihovom licemerju i razbijanju Srbije več 30 godina. Svi se pitaju šta će Srbiji Kosovo ili barem sever oko Mitrovice, ali se niko ne pita šta će Izraelu Zapadna Obala? To je pitanje naše bezbednosti. Problem Srbije i Srba je što ih 30 godina vode šaraltani kojima je bitniji džep od naroda i države. Uništene institucije, školstvo, zdravstvo, razgrabljena i rasprodata zemlja, 30 godina je Kosovo samo zamajavanje da se sakriju drugi problemi. Tako je i sada... Žali Bože narod i tamo i ovde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija