SSP: Graditi stanove za izdavanje po beneficiranim cenama kirije

Izgradnja 2.500 stanova godišnje koji bi se građanima davali u rentu po beneficiranim cenama je jedino rešenje koje može da zaustavi konstantan rast cena iznajmljivanja stanova.
SSP: Graditi stanove za izdavanje po beneficiranim cenama kirije
Foto: 021.rs (Ilustracija)
To je rečeno je na tribini o stanovanju u organizaciji Stranke slobode i pravde (SSP).
Rente stanova su praktično duplirane u proteklih nekoliko meseci sa prilivom većeg broja stranaca, pre svega Rusa, izjavio je generalni sekretar SSP Peđa Mitrović i objasnio da bi grad i Republika finansirali izgradnju tih objekata, a onda bi se ti projekti otplaćivali od rente koje bi grad prikupljao.
Taj model socijalnog stanovanja postoji u velikom broju evropskih metropola, naš uzor je grad Beč koji duže od 100 godina gradi 5.000 stanova godišnje za život svojih građana u adekvatnim uslovima, a po priuštivim cenama, naglasio je Mitrović, dodaje se u saopštenju.
 
Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović ocenio je da beogradska vlast ne vodi računa o interesima građana.
 
Potrebno je formirati jedan obrtni fond za povoljne stambene kredite, preko koga će mladi bračni parovi brže rešiti pitanje krova nad glavom i lakše zasnovati porodicu, rekao je Jovanović koji predlaže da se porodice oslobode poreza na imovinu na nekretnine u kojoj žive, minimalno 15 kvadratnih metara po članu domaćinstva.
 
Poslanik Vladimir Obradović je rekao da je potrebno da se grad širi u širinu, a ne u visinu, jer ostala infrastuktura takvu gradnju ne može da podnese.
  • Stanodavac

    16.12.2022 08:09
    Kao prvo, zasto da se samo porodice oslobode poreza na imovinu u kojoj zive, valjda treba svi da se oslobode tog poreza? Zasto bi samo oni bili privilegovani? Inace imam divne dugogodisnje stanare sa kojima sam vise prijatelj i komsija a ne ono klasicno stanodavac-podstanar. I ne pada mi na pamet da zbog nekih Rusa koji dizu cene u nebo njima povecavam zakup, radije cu za manje para imati nas pristojan svet nego da za vecu kiriju rizikujem sa nekim strancima. A Rusi nisu bas poznati po pedantnosti...
  • ssp

    16.12.2022 06:35
    stranka
    prosperiteta , prebaciće 3% hehe!
  • SSP

    15.12.2022 21:47
    daje sve bolje predloge
    Da, sjajn predlog. Samo jos treba zloupotreba gomile drzavnih nekretnina.

    Grad je preopterecen jer druga mesta slabo sta imaju da ponude za zivot. Svi grabe u NS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.