Nepravda ispravljena: Dečak iz Aleksinca dobio medalju koja mu je oduzeta na takmičenju u Nišu

Učenik četvrtog razreda iz Aleksinca Vukašin Stojković, kojem je data, pa oduzeta zlata medalja na plivačkom takmičenju u Nišu, iako je pobedio u trci, danas je dobio medalju i diplomu.
Dečakova majka Kristina Stojković je izjavila da je njen sin srećan što je dobio medalju koju je zaslužio.
"Vukašinu je sve to veoma teško palo i mnogo se raduje što je dobio medalju koja mu je uskraćena. Njemu je najvažnije da je pokaže svojim drugarima i da dokaže da je on zaista pobedio na tom takmičenju", izjavila je Stojković.
Ona je navela da porodici smeta što nisu dobili izvinjenje niškog organizatora takmičenja na kojem je došlo do ružnog događaja.
 
"Stiglo nam je puno poruka podrške i od Nišlija i od drugih građana Srbije koji su iz medija saznali kako je naš Vukašin nepravedno izostavljen prilikom dodele odličja", rekla je Stojković.
 
Ona je dodala da podrška koju je dobio proteklih dana Vukašinu mnogo znači za nastavak plivačke karijere.
 
 
Takmičenje u plivanju je organizovao Savez za školski sport grada Niša, a među plivačima je bilo četvoro učenika iz Aleksinca, ali niko od njih nije dobio medalje, iako su ih zaslužili plasmanom na jedno od prva tri mesta.
 
Organizatori takmičenja oduzimanje medalja deci koja su ih zaslužila pravdali su time da su medalje bile namenjene isključivo učenicima iz Niša jer je u pitanju bilo gradsko školsko prvenstvo.
 
Jovan Jovanović iz Saveza za školski sport grada Niša je rekao da je učenik iz Aleksinca greškom protokola dobio medalju i da je zbog toga morala da mu bude uzeta.
 
"Na 'Čairu' je organizovano prvenstvo grada Niša i medalje i priznanja za pobednike obezbeđuje Savez za školski sport grada Niša. Deca koja nisu iz Niša, učestvovala su da bi ostvarila plasman na republičko takmičenje, ali pošto su oni bili učesnici okružnog takmičenja, a ne gradskog, za njih nije bilo medalja, jer okružno takmičenje niko ne pokriva nagradama", rekao je Jovanović.
 
Po njegovim rečima, nastavnici koji dovode decu iz drugih mesta na sportska takmičenja u Nišu, znaju već 20 godina za praksu dodeljivanja medalja samo pobednicima gradskog takmičenja i nikada do sada nije bilo problema zbog toga.
 
Jovanović je kazao da je sa učenicima iz Aleksinca ove godine došla pedagoškinja škole koja očigledno nije bila obaveštena o tome.
 
"Prethodnih godina su medalje dobijali i plivači iz Aleksinca, ali zato što smo imali višak medalja, pa da nam ne bi stajale u fioci. Ove godine to nije bio slučaj", izjavio je Jovanović.
 
On je kazao da jeste ružno dati nekom medalju pa je uzeti, ali da to nije učinjeno, bez medalje bi ostalo dete kojem je medalja bila namenjena po propozicijama takmičenja.
  • Mile

    20.12.2022 07:07
    Svima koji su bili u organizacionom odboru zabraniti ucestvovanja u istim.Smesno sta kreteni rade i kako se oseca dete koje je svojim radom zasluzilo ali je prvo mesto bilo obecano nekom guzonjinom sinu....Strasno!!!!
  • Centralna diktatura

    19.12.2022 07:24
    Milo za drago
    Nepravda koja ostavlja psihičke ožiljke u razvoju deteta, znači ako nije sportista iz Beograda iako je najbolji u nekom sportu u celoj Srbiji nema pravo da ode na svetsku Olimpijadu jer nije iz Beograda, kao u ovom slučaju Aleksinačkog deteta u Niš. Na državnom TVu mogu da rade samo voditelji iz Beograda? Na državnoj TV mogu da se pojavljuju samo muzičari iz Beograda? Ovo je čista diskriminacija zbog koje se mora sankcionisati i kazniti organizator iz Niš i bilo ko drugi koji ovako postupa!
  • Nenad

    18.12.2022 06:59
    Realnost
    Zbog takvog stava i razmišlkanja ta uspešna deca čiji rad i trud ne budu prepoznati, cenjeni i vrednovani kada odrastu i počnu da brane boje tudje zemlje! I kada nižu uspehe, bivaju prozvani izdajicana koje su otišle za nekakve pare! Ne, otišli su tamo gde neće biti važno ko je, odakle itd već će isključivo biti važan rezultat koji se postigao. Biće tamo gde se ceni njegov rad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.