Dačić o odlasku ruskog ambasadora: "Nećemo nikoga cenzurisati samo da se Rusija ne bi ljutila"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je, komentarišući to što je ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko napustio kongres SPS, rekao je da "ne želimo nikoga da cenzurišemo".
Dačić je dodao da Srbija neće narušiti prijateljstvo sa Rusijom i Kinom.
Naglasio je da Srbija neće odustati od svoje principijelne politike i da mora da vodi računa o svom evropskom putu.
"Mi ne želimo da cenzurišemo one koji dolaze ili razgovaraju sa nama, to nije naš politički stav", rekao je Dačić za TV Pink i dodao da u Srbiju dolaze razni strani zvaničnici i da Srbija ne može da se bavi time šta će oni da kažu.
 
On je naveo da se u subotu desila, kako je rekao, neprijatnost, na kongresu SPS.
 
"Sve naše stranke imaju partnere u Evropi, a problem je u tome što je danas u Evropi narativ o Rusiji takav, kao što je govorio gospodin Cipras, da je reč o protivpravnoj invaziji i tako dalje. Tu je ruski ambasador odreagovao i izašao, to mu se nije dopalo", rekao je Dačić.
 
"Šta ja da radim, da kažem da neću više ni sa kim iz Evrope da razgovaram, da se Rusija ne bi naljutila? To nije realno, to nije u našem interesu", dodao je ministar.
  • Danilo Ilic

    20.12.2022 12:50
    Osiono i nekulturno .
    Mali Dacic se osino ponasa ja kad je pitanju Rusija zato sto zna da je Rusija popustljiva zbog ljubavi prema bratskom srpskom narodu s druge strane taj isti Dacic bukvalno puzi pred zapadnim ambasadorima.
  • Sremica

    20.12.2022 09:36
    Bravo najevropejcu.Neces da cenzurises, ali ces zdusno da podrzis zapadnu propagandu protiv Rusije.Ali vise neces piti votku u Moskvi, ozda prodje i kao Geogi Dimitrov.
  • Raša

    19.12.2022 19:12
    Eh kada mi praznoglavci uskočimo u Ruski zagrljaj ne shvatajući da sami sebi kopamo grob, onda se pitamo zašto svi samo Srbiju kritikuju i poraze. To ZAŠTO treba pitati Rusiju i Putina, ne Evropu ili druge države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.