Deci zaposlenih u Skupštini Valjeva novogodišnja poklon-čestitka od po 10.000 dinara

Deca zaposlenih u Skupštini grada Valjeva dobiće novogodišnju poklon-čestitku u vrednosti od 10.000 dinara, odlučila je Komisija za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose.
Deci zaposlenih u Skupštini Valjeva novogodišnja poklon-čestitka od po 10.000 dinara
Foto: Pixabay
Kako piše portal Kolubarske.rs, novogodišnji poklon će dobiti 127 dece, a za to će biti utrošeno 1,27 miliona dinara. 
Rešenjem gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića od 9. decembra iz tekuće budžetske rezerve odobrena je isplata od 741.000 dinara za, kako je navedeno u Službenom glasniku Valjeva, isplatu novogodišnjih poklona za decu zaposlenih. 
Na pitanje portala da li je ovo dodatno izdvajanje za novogodišnje poklone za decu zaposlenih u organima grada Valjeva, pored 1.270.000 dinara za novogodišnju poklon čestitku, u Gradskoj upravi je rečeno da to "nisu dodatna izdvajanja nego se iz tekuće budžetske rezerve obezbeđuju nedostajuća sredstva za poklon čestitke", jer na poziciji "naknade u naturi" u gradskom budžetu, iz koje se finansiraju novogodišnji pokloni za decu zaposlenih, nema dovoljno novca. 
 
U budžetu Valjeva za 2022. godinu planirano je za "naknade u naturi" 3.285.000 dinara. U izveštaju o realizaciji budžeta za prvih devet meseci navedeno je da je za "naknade u naturi" potrošeno 570.915 dinara, što znači da je na toj budžetskoj poziciji u oktobru bilo preko 2,7 miliona dinara. 
 
"Vrednost novogodišnjih poklon čestitiki za 127 dece, zaposlenih u organima grada Valjeva je 1.270.000 dinara. Ispostavilo se da u decembru nema dovoljno sredstava na planiranoj poziciji te je potrebno novac za novogodišnje poklone obezbediti iz tekuće budžetske rezerve", navode Kolubarske. 
 
Pravo na novogodišnju novčanu čestitku pored dece zaposlenih na neodređeno i određeno vreme, imaju i "deca lica koja su radno angažovana po osnovu ugovora van radnog odnosa kod poslodavca najmanje tri meseca sa prekidima ili neprekidno u kalendarskoj godini u kojoj se obezbeđuje ovo pravo i ukoliko je u ugovornom odnosu na dan ostvarivanja prava".
  • Beki

    29.12.2023 17:17
    Poslodavac obezbeđuje za decu zaposlenih. Kako vidim nije vam problem kad isti poklon dobijaju deca zaposlenih u drugim javnim službama koja se isto finansiraju iz budžeta, jedino ste zapeli za službenike, čiji ste zapravo vi sami poslodavci putem izabranih lica na izborima.
  • Duška

    20.12.2022 07:47
    Sramota
    Kako možete narod gladan i bolestan uplatiti za bolesnu decu sram vas bilo
  • Lazovic

    19.12.2022 18:35
    Lazovic
    To su moje i vase pare! Ova podela gradjana je vise nego bezobrazna i drska o nasim parama! Treba svoj deci dati odredjeni deo para jer su sva deca ista ili nikom nedati! Sramota...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija