Kreće podela vaučera za svu decu Beograda i one koji rade s decom

Od danas počinje podela vaučera u vrednosti od 6.000 dinara za svu decu Beograda, zaključno sa učenicima završnih razreda srednje škole.
Kreće podela vaučera za svu decu Beograda i one koji rade s decom
Foto: Pixabay (ilustracija)

Poklon-vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade s decom u vrtićima i školama. To će, kako je ranije izjavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, biti "poseban novogodišnji poklon od Grada za svu beogradsku decu i sve zaposlene u predškolskom i obrazovnom sektoru koji svakodnevno brinu i vode računa o njima".

"Vaučeri će u toku sledeće nedelje biti dostavljeni svim državnim i privatnim predškolskim i školskim ustanovama, tako da očekujemo da će ih svi imati do 26. decembra, nakon čega će u okviru tih ustanova krenuti podela našim građanima", naveo je Šapić.

Dodao je da će za decu koja ne idu u vrtiće, roditelji od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, te da će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer.
 
Šalter će, kako je istakao, biti dostupan i za sve reklamacije ukoliko bude eventualnih problema.
 
Precizirao je da će vaučeri moći da se iskoriste u roku od dva meseca od momenta preuzimanja, tačnije do 1. marta.
 
Poklon vaučeri će moći da se iskoriste u radnjama sportske opreme Sport Vision. Reč je o poslu od 1,785 milijardi dinara koji je dobila kompanija Sport Vision Beograd. Procenjeno je da će vaučer od 6.000 dinara za kupovinu u njihovim radnjama dobiti oko 300.000 Beograđana. 
 
Zašto vaučeri, a ne novac?
 
"Imam iskustvo kao predsednik opštine Novi Beograd sa ovakvom vrstom pomoći deci, odnosno roditeljima, i realizacija je zaista bila odlična. Insistirao sam na tome da se ne uplaćuje novac na račune roditelja, već da to bude vaučer koji se može iskoristiti za široki spektar proizvoda, od školske preko sportske opreme do svega drugog što spada u potrebe najmlađih", rekao je ranije Šapić. 
 
On je dodao da novac "koji leže na račun može, ne greškom ili namerom roditelja, već zbog drugih stvari, poput raznih administrativnih zabrana ili dugova, da završi na drugom mestu" i da se zbog toga Grad odlučio za vaučere. 
  • Zrinka Trmčić

    21.12.2022 12:25
    Vaučeri
    Mene zanima šta je sa decom koja su rođena i žive u Beogradu a idu u neku drugu srednju školu van Beograda? Nigde se ne spominju ta deca? Zašto nemaju oni pravo na vaučere ako su za beogradsku decu???
    Zrinka
  • Novosadjanin

    21.12.2022 12:14
    Hmmm
    Ali ne i ostala deca srbije ostali su izgleda otpadak za razliku od Kasabe Beogradske...sramota velika za celu banana drzavu
  • ljupka

    19.12.2022 22:03
    k
    Lepo je i treba da se obezbede udžbenici za učenike, ali treba da se obezbede udžbenici za sve učenike u Srbiji.Veoma sam se loše osećala kada sam čula da su udžbenici i vaučeri samo za beogradsku decu, tužno, čemu podele, zašto, zar su deca koja žive u drugim delovima Srbije nisu vredna?Čemu diskriminacija?Treba za sve učenike Srbije obezbediti udžbenike i vaučere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija