Još četiri crkve proglašene spomenicima kulture

Odlukama Vlade Srbije crkve u Mehovinama, Jaloviku i dve u Jadarskoj Lešnici proglašene su za spomenike kulture.
Još četiri crkve proglašene spomenicima kulture
Foto: 021.rs
U Službenom glasniku je objavljeno da je taj status dodeljen Crkvi Svetog Ilije u Mehovinama, što je teritorija opštine Vladimirci, koja je podignuta 1873. godine. 
Spomenik kulture postala je Crkva Svetog apostola i jevanđeliste Luke u Jaloviku, na teritoriji opštine Vladimirci, koja je podignuta 1938. godine. 
Status spomenika kulture dobile su i Crkva Svetog Proroka Ilije, te Hram Svetog apostola i jevanđeliste Luke u Jadranskoj Lešnici, što je naselje na teritoriji grada Loznica. 
 
Prva je podignuta 1873. godine a druga izgrađena 1938. godine. 
  • pajo patak

    20.12.2022 14:57
    a naš prekodunavski sused
    iz Sr. Kamenice dr Jovan Jovanović-Zmaj još davno napisao: Dižimo škole, deca nas mole
  • Liman

    20.12.2022 12:06
    Jadarska Lešnica, to je obaj kraj koji će da urnišu iskopavanjem litijuma? Koliko zaštićenih spomenika ima u tom kraju? Zabranjeni su radovi u zoni zaštićenih spomenika, kao npr. u okolini Banovine. Who cares?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija