Saslušan uhapšeni koji je hteo da potkupi lekara sa 1.000 evra u Kliničkom centru Srbije

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu danas je saslušan D.N. (51).
Saslušan uhapšeni koji je hteo da potkupi lekara sa 1.000 evra u Kliničkom centru Srbije
Foto: Pixabay
On se sumnjiči da je od oštećenog zahtevao 1.000 evra kako bi uticao na doktora zaposlenog u Kliničkom centru Srbije da primi njegovog oca u bolnicu i operiše ga.
Osumnjičeni je na saslušanju, negirao izvršenje krivičnog dela i izneo je svoju odbranu, saopštilo je VJT.
Tužilaštvo je predložilo sudu da odredi pritvor D.N. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kraktkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Trgovina uticajem. 
 
Akciju hapšenja sproveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji s antikorupcijskim timom Ministarstva zdravlja, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
  • Ljilja

    20.12.2022 22:26
    Mito i korupcija
    Ja ne znam da li postoji neko da ne trazi novac za zdravstvene usluge.Odes u drzavnu bolnicu a platis kao da si isao privatno.SRAMOTA
  • 9

    20.12.2022 16:24
    Sad se kaje
    što nije odma znao da je tarifa za dobar dan kod
    dr.primarijusamitusa 2000 E , a za hitne intervencije
    "samo" 5000.
  • Ma

    20.12.2022 16:24
    Ma
    Ma sta dizete,kao neku frku...? 90% gradjana Srbije mora da podmicuje,kako bi dosli do operacije i bolnice...za vise novca jer se bukvalno,otima od svih i svakog,nemilosrdno te je ovo,postao obicaj u ovoj Smrdiji jos odavno,nazaslost svih nas! Kada bi zaista,hapsili za korupciju...ceo ZS Smrdije bi bio u zatvoro,eto koliko je to uslo u dristvo i sistem,svih nas!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija