Vučić: Trpimo pritiske zbog Kosova i Metohije, bezobrazluk velikih sila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se Srbija trpi pritiske velikih sila zbog Kosova i Metohije.
Predsednik je u Azerbejdžanu izjavio da se država suočava sa "bezobrazlukom velikih sila koje kažu vratite se u institucije", a on im poručuje da prvo sprovedu ugovorne obaveze o Zajednici srpskih opština.
Vučić je rekao da čuje komentare da je apsurdan zahtev za povratak Vojske Srbije na Kosovo, a da nije apsurdno da na Kosovu budu albanske, hrvatske i nemačke trupe.
Ponovio je da očekuje negativan odgovor Kfora o povratku Vojske Srbije, ali i dodao da se Kfor ponaša korektno i u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
 
"Kad vas doteraju do kraja, kada vas sateraju u ćošak, onda nemate kud više", rekao je Vučić. 
  • Djordje

    22.12.2022 07:06
    Evo suzu cu da pustim!
    Zbog ovog najveceg stranog placenika, kojem su Gazde sele na kicmu pa nas sad sve maltretira svojim "pritiscima"! Niko mu nije rekao da mu je trpljenje pritisaka u opisu funkcije!? Odrasti covece!
  • Radikalsko plavo

    21.12.2022 21:40
    Ima li iko zivi nesto da kaze u korist naseg precednika? :)
  • Kakav pritisak?

    21.12.2022 21:14
    Valjda bi zapad pre svega Amerika i Britanija trebali da povuku priznanje Kosova , i vrate upravu Srbije nad Pristinom i to da im bude interes. I onda bi mogli Rusima da kazu, evo nema otcepljenja Kosova, tako da ni vi ne mozete otcepiti Donbas . Ovako ne mogu Rusiji nista da kazu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija