Miščević: Srbiji niko ne nameće uslov Kosovo ili EU

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević izjavila je da Srbiju niko ne tera da bira između Kosova i Evropske unije (EU).
Miščević: Srbiji niko ne nameće uslov Kosovo ili EU
Foto: 021.rs
Ona je izjavila da je obaveza Srbije da normalizuje odnose sa Prištinom.
"Nema uslova Kosovo ili EU. Niko ne tera Srbiju da na taj način definiše svoj pravac ka Evropskoj uniji", rekla je ona.
Izrazivši nadu da će se trenutna kriza na severu Kosova završiti mirnim putem, rekla je da je ta kriza zapravo jedan od "efekata neuspeha samog dijaloga između Beograda i Prištine".
 
Ona je još dodala da otvaranje novih poglavlja u okviru evrointegracija zavisi od mnogo faktora, ali da se ona ne opterećuje datumom već onim što je učinjeno.
 
"Mnogo nam je važnije kad ćemo početi da zatvaramo poglavlja", rekla je ona i dodala da su mnoge oblasti sada na evropskom nivou i da je to bitnije od momenta ulaska u Uniju.
  • Neko tamo

    22.12.2022 08:01
    Srbija nikad nece biti clan eu, pa taman priznali Kosovo i uveli sankcije Rusiji, jer ce eu uvek naci neki novi uslov/razlog da odloze prijem u clanstvo. Mi jesmo deo Evrope i to niko ne moze da ospori. Clanstvo u eu nam nije potrebno, jer bi vise izgubili nego dobili. To i vrapci na grani znaju.

    Temu clanstvo u eu staviti ad acta i o tome vise ne polemisati, jer je utopija
  • Miko

    22.12.2022 01:19
    A dal bi mogla u nekom drugom obraćanju da objasni šta je tačno,evropski nivo?
  • Drle

    22.12.2022 01:17
    Ova osoba
    nas munta i trosi nase pare vec decenijama. Rezultat njenog dosadasnjeg rada je NUUUUUUULA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.