SUBNOR Vučeviću dodelio plaketu povodom 80 godina od formiranja partizanskih divizija

Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova (SUBNOR) Srbije dodelio je Plaketu te organizacije ministru odbrane Milošu Vučeviću.
SUBNOR Vučeviću dodelio plaketu povodom 80 godina od formiranja partizanskih divizija
Foto: 021.rs
Plaketa je dodeljena na svečanosti povodom 80 godina od formiranja partizanskih divizija i brigada Narodnooslobodilačke Vojske Jugoslavije.
Plaketu je u Domu Vojske u ime ministra primio načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Dragan Milković, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Na svečanosti dodeljene su i medalje borca načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i ratnim komandantima herojskih brigada Vojske Jugoslavije i Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Medalje borca, najviše boračko priznanje SUBNOR Srbije, dodeljene su za izuzetan doprinos u odbrani otadžbine od NATO agresije na Jugoslaviju 1999. godine.
 
U ime generala Mojsilovića medalju je primio načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Savo Iriškić, a ovo priznanje je dodeljeno i ratnim komandantima 126. brigade VOJIN, 250. raketne brigade PVO, 63. padobranske brigade, 37, 125. i 549. motorizovane brigade.
 
Zahvalnice su uručene načelniku Uprave za odnose sa javnošću pukovniku Mihailu Zogoviću i načelniku Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovniku Draganu Milkoviću, a posebna priznanja dodeljena su pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, za pomoć u realizaciji aktivnosti boračke organizacije.
  • SRB IN

    23.12.2022 18:27
    Zaslužio je
    Čovek pomalo i liči na Lenjina. Zaslužio je nagradu...
  • Prepisacu

    23.12.2022 16:24
    ... "Povedi nas u pobede
    sa tobom sanse su nam jake
    jer okupljas tako dobro
    zene, decu, starce, djake

    Radnike i neradnike
    seljastvo i subnor celi
    supermene nasih dana
    sve nas nicim razveseli" ...
  • Joca

    23.12.2022 16:17
    a ko mu ga dođe ovaj:
    "načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Dragan Milković"

    Pa koliko njemu sličnih postoji u ovoj državi? Šta on radi i zašto prima platu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija