Brnabić: Objavljivanje imena članova porodice Vučić na spisku za hapšenje je provokacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da za zvanični Beograd nije nikakva novost da Priština pravi spisak Srba za hapšenje.
Brnabić: Objavljivanje imena članova porodice Vučić na spisku za hapšenje je provokacija
Foto: 021.rs
Ocenila je kao novu provokaciju i destabilizaciju regiona objavljivanje imena brata i sina predsednika Srbije na tom spisku.
Brnabić je u saopštenju navela i da je to novi pokušaj pravljenja haosa i optužila kosovskog premijera Aljbina Kurtija da to kontinuirano radi sa ciljem izazivanja sukoba.
Navela je i da nakon ovoga, niko više u međunarodnoj zajednici nema prava da zatvara oči pred činjenicom koju više ni Priština ne krije, a to je, kako je ukazala, da oni (Priština) imaju spisak nepoželjnih Srba.
 
Kazala je i da se "na tom spisku nalaze imena koja apsolutno nikakve veze nemaju sa politikom", te da "osuđuje napad na porodicu predsednika Vučića".
 
Naglasila je i da osuđuje progon i crtanje mete na čelu svim ljudima sa tog spiska, ali i, kako je kazala, svim drugim ljudima koji nisu albanske nacionalnosti a na Kosovu ne mogu da ostvare ni najosnovnija ljudska prava.
 
Ponovo je apelovala na međunarodnu zajednicu da ne žmuri pred terorom nad Srbima, te ukazala da su otvorene pretnje, javno zastrašivanje i politički progon realnost u kojoj žive.
 
"Podsećam da se ovo dešava u 21. veku, u srcu Evrope, pod okriljem Unmika, Euleksa i KFOR-a i da je krajnje vreme da svi stanu u njihovu zaštitu", navela je Brnabić.
  • Jaa

    25.12.2022 09:38
    a sta kaze dea
  • Olivera

    24.12.2022 14:35
    Brnabic
    Da li neko moze da pomogne ovoj osobi? Humano je pomoci coveku u nevolji!
  • 9

    24.12.2022 13:52
    Svaka čast KURTIJU
    Taj bar sme da kaže ko su glavni krimosi u ovoj prodanoj državi. Daće Bog da ih i pohapsi i osudi za kriminal .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija