U kraljevačkoj bolnici ne radi lift, odlažu se operacije, mrtve prenose u sedećem položaju

Zdravstveni radnici u Opštoj bolnici u Kraljevu primorani su da pacijente transportuju na nosilima, jer je lift mesecima unazad vrlo često u kvaru.
U kraljevačkoj bolnici ne radi lift, odlažu se operacije, mrtve prenose u sedećem položaju
Foto: 021.rs (ilustracija)

Zbog ovog problema, kako izveštava N1, dešava se i da se odlažu operacije, jer pojedine pacijente nije moguće na rukama spustiti niz stepenice do operacione sale. 

Ono što je evidentno je da niko ne zna kada bi lift, koji prevozi pacijente, mogao da bude popravljen. 
Hirurg Milivoje Pavlović navodi da ovaj problem traje duže od mesec dana.
 
"Pacijenti se nose na nosilima. Nije to nama ispod časti, ali je problem kada nosite trudnicu, nepokretnog pacijenta, pacijenta bez svesti, koji ne mogu sa strane da se pridržavaju. Šta ćemo ako padne? Kome ću da objasnim zašto je pao i da je nastala povreda, da je polomio kičmu ili slomio kuk? Mi ćemo da nosimo, ali najnedostojnije je da prenosite mrtvog čoveka, koji se u sedećem položaju spušta u kolicima u kapelu, dok mu glava klima na stranu. Jeste on mrtav, ali to boli videti", rekao je Pavlović. 
 
Dodao je da je zbog novonastale situacije program rada bolnice usporen i da, pošto ovaj problem traje toliko dugo, može da ga "reši samo Beograd". 
 
"Moramo da se snalazimo, posao mora da ide, trudnice moraju da se leče. Snalazi se, nosi, guraj, tako moramo da radimo", pojasnio je Pavlović. 
 
Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić navodi da kraljevačka bolnica obuhvata populaciju od oko 300.000 građana. 
 
"Problem je što pacijenti čekaju, što neki pacijenti iz interne bolnice koji zahtevaju intenzivnu negu ne mogu biti prebačeni tamo. S druge strane, pacijenti se često žale da im se odlažu operacije po nekoliko dana", istakao je Panić.
 
On je naveo da ovaj problem u bolnici traje godinama, a da je poslednja tri meseca intenziviran, kao i da se ne vidi rešenje.
  • Maki

    24.12.2022 09:21
    Samo tako i treba
    glup koji će ih opet glasati za 3 crvene.

    Ne žalim ih ni pet sekunde.

    Da je strašno to što rade štrašno.Ali još je strašnije narod koji glasa za toliko koliko glasa 30+ godina iste face od kriminalaca.

    Svaka vreća svoju zakrpu nađe.



  • Dragan

    24.12.2022 08:15
    Ah
    A dom zdravlja preko puta stadiona Vojvodine pored fontane koja ne radi godinama nema rampe za invalide a izabrane lekare smestili na drugi sprat sa starim stepenicama za stare i invalide.Uz put su pokrali monitore iz čekal oca koje su tu bile do 2015.Postoje slike ormana sa medicinskom dokumentacijom koja stoji na iz olte u čekaonici.
  • favela

    24.12.2022 08:07
    Gde su sada oni izdajnici sto vicu "Zivela Srbija"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.