Protiv Darka Šarića i drugih okrivljenih potvrđena optužnica za teško ubistvo

Protiv Darka Šarića i drugih okrivljenih potvrđena je optužnica za teško ubistvo.
Protiv Darka Šarića i drugih okrivljenih potvrđena optužnica za teško ubistvo
Foto: 021.rs
Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Darka Šarića, Lazarevića i drugih za teško ubistvo, prenosi N1.
 
Protiv Darka Šarića i drugih potvrđena je optužnica zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 2 Krivičnog zakona i drugo, saopštio je u petak uveče Viši sud u Beogradu.
Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.
Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.
 
Šarić je uhapšen u međunarodnoj policijskoj akciji 15. aprila zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike. Uhapšen je i njegov advokat Dejan Lazarević, kao i Uroš Mišić, koji je promenio prezime u Radovanović.
 
Kako je tada saopštio MUP, oni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.
  • @Zivan

    24.12.2022 10:58
    Ma nesretno dete, stalno mu te baklja ispada, te pistolj opaljuje, te mu se ruka omakne, te nemamopojma odakle mu narkotici ... Mislim da bi jedna SMS akcija za pomoć bila prikladna.
  • Viktor

    24.12.2022 10:55
    Samo pitam.
    Pre toga naravno. Ne bavim se Vucicem i rezimom uopste ali ti ocito mislis da je podignuti optuznicu za organizovani kriminal kopanje kukuruza. Kada se sakupe dokazi podize se optuznica. Nekad bude kasno a nekada i nikad. U svakoj drzavi ne samo ovde.
  • Samo pitam

    24.12.2022 09:15
    Kada je to uradio - dok ga je ovaj režim držao u specijalnom sudskom pritvoru ili kada su ga već pustili u kućni pritvor ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.