Sindikati Sloga: Bojkotovati kupovinu hrane uoči praznika, pohlepni trgovci nekontrolisano dižu cene

Udruženi sindikati Srbije Sloga, u znak protesta zbog nekontrolisanog rasta osnovnih životnih namirnica, posebno hrane, pozivaju građane na bojkot i smanjenu kupovinu hrane.
Sindikati Sloga: Bojkotovati kupovinu hrane uoči praznika, pohlepni trgovci nekontrolisano dižu cene
Foto: Pixabay

Poziv na bojkot posebno se odnosi na kupovinu mesa i pečenice uoči novogodišnjih i božićnih praznika, navodi se u saopštenju.

"Imamo razumevanja za globalnu krizu, za poskupljenje nafte, gasa i električne energije na svetskom tržištu, ali nemamo razumevanje za sopstvenu državu i vlast koja trgovcima i velikim trgovačkim lancima svake godine uoči nekog od praznika dopušta brutalnu pljačku sopstvenog naroda od strane pohlepnih trgovaca koji nekontrolisano podižu cene", navode u ovom udruženju sindikata.

"Sloga" poziva Vladu Srbije i resorno Ministarstvo trgovine da odmah pokrenu inspekcijske nadzore, a Srpsku pravoslavnu crkvu i patrijarha Porfirija da se "pridruži apelu pozivanja vernika na skromnost u kupovini i trošenju, kako ih ne bi doveli u još veću krizu i zaduženja kroz kredite koje će jako teško vratiti".
 
"Na sceni trenutno imamo brutalnu pljačku socijalno ugroženih građana, posebno penzionera i radnika sa minimalnom penzijom i platom, koji zarad običaja i očuvanja suštine svog nacinalnog bića kroz božićne običaje nisu u stanju zbog nemaštine da u miru i blagostanju proslave svoje vekovne običaje", zaključak je "Sloge".
  • 002211

    27.12.2022 08:20
    Svim ovim trgovcima želim Nesrećnu Novu godinu. Neka ih prati nesreća.
  • Вукша

    26.12.2022 10:58
    Још мало...
    Доћи ће ускоро време кад ће очајни људи у продавнице ући узети шта им треба и са све колицима изаћи напоље без пардона и без плаћања намирница.
  • Kole

    25.12.2022 16:51
    Moramo, hteli Ili ne
    Sigurno podrzavamo, hrana I hemija nam je duplo skuplja nego u Madjarskoj, pritom duplo losijeg kvaliteta, jos kada vratim porez, skoro triduplo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.