Kosovska policija: Nije bilo napada na policiju; Rakić: Srbi nisu pucali na Kfor

Kosovska policija demantovala je navode "o bilo kakvim sukobima sa policijom u Zubinom Potoku".
"Pozivajući se na brojna pitanja upućena policiji Kosova, da li je policija napadnuta u Zubinom Potoku, ili je došlo do razmene vatre između policije i kriminalnih grupa, obaveštavamo vas da nije bilo napada na Kosovsku policiju, niti je bilo razmene vatre između Kosovske policije i bilo koje grupe", navodi se u saopštenju Kosovske policije koji je preneo portal Kossev.info.
Navode je demantovao i šef kabineta kosovske poredsednice, Bljerim Velja koji je rekao da su "srpski prorežimski mediji preterano podsticali oružanu konfrontaciju na Kosovu, lažno izveštavajući da se sukobi vode u blizini Zubinog Potoka".
"Kosovska policija nije uključena ni u kakve okršaje. Ilegalne i kriminalne strukture Srbije pucaju iz oružja", naveo je Velja.
 
Televizija Pink javila je u nedelju uveče, objavljujući nejasni snimak za koji je navedeno da je sa društvenih mreža, da se u 19.45 sati dogodila pucnjava u Zubinom Potoku, odnosno da su bili "napadnuti srpski položaji".
 
Rakić: Srbi nisu pucali na Kfor
 
Predsednik Srpske liste Goran Rakić demantovao je navode da su Srbi pucali na pripadnike KFOR-a u Zubinom Potoku.
 
"Naše informacije sa terena kažu da se nije desio nikakav napad na KFOR. Srbi na severu poštuju pripadnike KFOR-a, koji se tu nalaze u skladu sa Rezolucijom 1244", rekao je Rakić za Pink.
 
On je ocenio da je reč o još jednoj dezinformaciji u nizu koje Priština plasira.
 
Naveo je da je trenutna situacija u Zubinom Potoku apsolutno mirna i da su ljudi odlučni da ostanu na barikadama.
 
KFOR: Naša patrola čula pucnjavu
 
Kfor je naveo da je u nedelju došlo do pucnjave u Zubinom Potoku, dodajući da u tom incidentu nije bilo povređenih, niti da je pričinjena materijalna šteta.
 
U saopštenju misije Kfora navodi se da je pucano u blizini jedne od njihovih patrola, prenela je "Koha".
 
"Možemo da potvrdimo da je pre nekoliko sati patrola Kfora, dok je dežurala u okolini Zubinog Potoka, čula nekoliko pucnjeva u njenoj blizini. Povređenih nema i nema materijalne štete. Proveravamo činjenice sa terena i naknadno ćemo objaviti više detalja", naveli su iz Kfora.
 
Večeras je u Beogradu održan i sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i vojnim vrhom. Nakon sastanka, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović hitno je krenuo u Rašku.
  • V5

    26.12.2022 07:44
    Ima li mozga?
    Svi se igraju s vatrom, samo što će to nas,ako do požara dođe, mnogo više koštati.
  • Da se podsetimo!

    26.12.2022 01:16
    Citiraću generala Momira Stojanovića, nekadašnjeg funkcionera i poslanika SNS, koji je bio i direktor Vojno- bezbednosne agencije:
    Nijedan gorući problem nije rešen, niti su napravljeni pozitivni pomaci. Kosovo klizi ka nezavisnosti, a Republika Srpska ka unitarnoj Bosni i Hercegovini. Integracija u EU je jako daleka. Spoljna politika i diplomatija se svela na jednog sveznajućeg i svemogućeg čoveka", istakao je on.

    Dodao je da su negativni rezultati razaranje institucija, kontrola medija, odliv školovanog kadra, zagadjenje životne sredine kroz uvoz prljave tehnologije, dalji pad nataliteta, promocija nestručnih i nesposobnih kadrova, ogromno zaduživanje zemlje i koketiranje vrha države sa nosiocima kriminala i korupcije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.