Divac: Inspektori na terenu u Pirotu utvrđuju kako je došlo do curenja amonijaka

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ivan Divac izjavio je da će inspektori ujutro biti na terenu, u Pirotu.
Kako je rekao Divac, inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove transporta opasnih roba resornog ministarstva preduzeće sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdilo da li je bilo nepravilnosti prilikom transporta amonijaka iz Bugarske za Šabac.
Divac je naveo da su preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" i "Srbija kargo" formirali zajedničku komisiju koja će utvrditi uzrok nesreće, do koje je došlo u nedelju uveče kada se vagon sa amonijakom prevrnuo na pruzi između Pirota i Staničenja, a gas iscureo u atmosferu zbog čega je 51 osoba hospitalizovana, saopštilo je resorno ministarstvo.
Inspektori će, do dobijanja izveštaja komisije, preduzeti mere iz svoje nadležnosti u pogledu kontrole vozila koja su učestvovala u nesreći, dodao je Divac.
 
 
On je naveo i da je pošiljalac opasne robe, klasifikovane pod oznakom UN 1005 amonijak, bugarska kompanija "Agropolychim", a primalac Eliksir Zorka fabrika đubriva DOO Šabac, dok je prevoz robe vršilo preduzeće "Srbija kargo".
 
Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je vanrednu situaciju u gradu, nakon što se juče posle podne prevrnuo jedan vagon u sklopu voza koji je prevozio amonijak.
 
Usled curenja amonijaka, 51 osoba je hospitalizovana, a zbog vanredne situacije, škole u tom gradu danas neće raditi.
 
  • moca

    27.12.2022 06:43
    cudo
    nevidjeno na pruzi koja je zatvorena zato sto je u raspadanju 20 cisterni amonijaka/ pa gde to jos ima.
  • Imre

    26.12.2022 22:17
    Zna se da su pruge lose,da se prevozi opasan hemijski element,opasan za zivot ljudi,zivotinja i okolisa.Izostala preventiva,pracenje kompozicije sa odgovarajucim sredstvima za eventualnu akciju u susbijanju opasnosti za ljude i pravovremeno obavestabanje o lokaciji nesrece.
  • Ispala cisterna

    26.12.2022 17:26
    iz šina
    Ispala cisterna iz šina i prevrnula se, a oni šalju komisije da utvrde kako je iscureao amonijak !? Ej, voz je ispao iz šina zato je amonijak iscureo i zagadio okolinu, ne treba vam komisija da bi to zaključili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija