Ukinut pritvor članu Belivukove grupe

Specijalni sud za organizovani kriminal ukinuo je pritvor Mijatu Simeunoviću, članu Belivukove grupe.
Ukinut pritvor članu Belivukove grupe
Foto: Pixabay
Sud je tu meru zamenio blažom, merom puštanja na slobodu uz zabranu napuštanja Beograda.
Odlukom Specijalnog suda Simeunoviću je naloženo da se nadležnoj policijskoj stanici javi svakog 1. i 15. u mesecu.
Advokati članova organizovane kriminalne grupe Marka Miljkovića i Veljka Belivuka danas su zatražili ukidanje pritvora, odnosno, zamenu pritvora blažom merom.
 
Blažu meru tražili su advokati Nemanje Lakićevića, Vladimira Greka, Milovana Tadića, Alekse Dunjića i Alekse Stošića, ali je sudsko veće to odbilo.
 
Zamenik tužioca Saša Ivanić se usprotivio zahtevu advokata, kazavši da je stav Tužilaštva za organizovani kriminal da oni treba da ostanu u pritvoru u cilju neometanog vođenja postupka.
 
U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.