VIDEO: Patrijarh Porfirije vraćen sa Merdara

Patrijarh Porfirije, nešto posle 14.30h, vraćen je sa prelaza Merdare.
Nakon rutinske kontrole sa srpske strane administartivnog punkta, na kosovskoj strani automobil patrijarha Porfirija i njegovih saradnika je izdvojen sa strane iz kolone, a putnicima je rečeno "da čekaju".

Nakon četrdesetominutnog zadržavanja, patrijarhu Porfiju nije dozovoljen ulazak na Kosovo i Metohiju, nakon čega se sa saradnicima vratio u centralnu Srbiju.

"Njegova Svetost je fizički vraćen sa prelaza Merdare. Ovim je Kurtijevo nasilje nad srpskim narodom doseglo neviđene razmere", naveo je na Tviteru direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.
 
"Uskratiti pravo poglavaru SPC, čoveku koji propoveda ljubav i mir, da boravi u svom domu u Pećkoj patrijaršiji gde se nalazi viševekovno sedište srpskih patrijaraha je zločin kakvom savremena civilizacija nije svedočila. Albanski zulumćari su danas ušli u anale istorije", naveoje Petković.
 
 
Vlasti u Prištini zabranile su juče patrijarhu Porfiriju da doputuje u Pećku patrijaršiju. 
  • Trt

    27.12.2022 16:07
    @Mile

    Da je to Pećki patrijarh, sedeo bi u Peći. Ovaki mu je jedina veza s Kosovom da ide tamo da muti vodu kad mu Vučić naredi.
  • Mile

    27.12.2022 14:51
    @ovajstosenijepotpisao
    Zasto smo papi zabranili? Kakva je veza pape i Srbije? Zasto Vartolomej nije dobrodosao? Kakva je veza Vartolomeja i Srbije? Kojim islamskim vodjama smo zabranili ulazak u zemlju? Kakva je veza peckog patrijarha i peci? Jel si se radovao kad je svima koje si naveo zabranjen ulazak/prolaz i smatrao opravdanim? Jel si se radovao kad je patrijarhu zabranjeno i smatrao opravdanim? Vidis kako kad sopstvenu logiku i analogiju upotrebis na sebi stvari bas i ne funkcionisu.
  • Konstanta

    27.12.2022 14:01
    Smirujuće je znati da uvek na ovom mestu možeš pronaći zlurade i pakosne komentare, samo pogledajte vi tu sreću i suze radosnice, skoro pa da su radosniji nego onomad kada su se naslađivali i slavili povodom smrti prethodnog Patrijarha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija