Usvojeno: Produženo finansiranje RTS i RTV, odložena primena Zakona o državnim službenicima

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene zakona prema kojima će za još godinu dana biti produženo finansiranje javnih servisa RTS i RTV iz pretplate odnosno iz budžeta.
Usvojeno: Produženo finansiranje RTS i RTV, odložena primena Zakona o državnim službenicima
Foto: 021.rs
Poslanici su na još dve godine odložili primenu Zakona o državnim službenicima, tako da za njihovo zapošljavanje i dalje neće biti potreban javni konkurs.

Poslanici su potvrdili ugovore o izručenju, o transferu osuđenih, o pravnoj i sudskoj saradnji, o uzajamnoj pravnoj pomoći Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a potvrđen je i ugovor sa Brazilom o pravnoj pomoći u građanskim stvarima.

Potvrđen je dodatni protokol uz Konvenciju o visokotehnološkom kriminalu o pojačanoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza, kao i Memorandum o razumevanju sa Mađarskom o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i tehničkog osoblja.
 
Data je saglasnost na Finansijski plan Agencije za energetiku, Regulatornog tela za elektronske medije i Komisije za hartije od vrednosti za 2023. godinu.
  • Sabahudin

    27.12.2022 08:26
    Omerović
    Brate... Ala ovi troše novac poreskih obveznika i onaj što ga uzeše zaduživanjem od belosvetskih probisveta...
  • mile

    27.12.2022 07:08
    Bruka i sramota!!!!Pa bolje je i ugasiti te krpelje koji imaju program kao sedamdesetih a vozni park i platice kao evropske,ajmo decki trzisna utakmica i tako...Privatizujte se pa da vidimo kako cete raditi i dali ce se moci toliko muvariti....Nekako mi to izgleda dok je vodja na celu da se mozda desi kada advokati dobiju fiskalne kase a to znaci nikada......................

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.