Tužba protiv BIA i MUP zbog diskriminacije Rade Trajković

Adokatska kancelarija Tomanović saopštila je danas da protiv Bezbednosno informativne agencije (BIA) i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije podnosi tužbu.
Razlog je nedavno zadržavanje na prelazu Merdare savetnice ministra u Vladi Kosova Rade Trajković.
Ta kancelarija je u saopštenju navela "da je pravna priroda postupanja organa javne vlasti Srbije prema Trajković diskriminacija zbog njenog političkog ubeđenja i delovanja".
"Zato se podnosi protiv BIA i MUP tužba sa zahtevom da sud utvrdi da je postupanje organa vlasti diskriminatorsko i zabrani takav dalji odnos prema Trajković", navodi se u saopštenju.
 
Ukazano je i da "dodatno propagandno delovanje i podsticanje na diskirminaciju od strane političke elite, javnih funkcionera i njihovih utreniranih medijskih agitatora" ovoj diskriminaciji političkih neistomišljenika daje, kako je navedeno, teži oblik.
 
Navedeno je da je "oduzimanje ličnih dokumenata Trajković i uskraćivanje slobode kretanja na teritoriji Srbije u trajanju od 24 sata bez pravnih razloga i akata protivpravno postupanje".
 
"MUP i BIA moraju da uvaže načelo jednakosti i zabranu diskriminacije i da pruže svakom građaninu Srbije jednaku zakonsku zaštitu i nepristrasno postupanje", dodaje se u saopštenju.
  • Prezime

    28.12.2022 20:56
    Radikali, naaa gotovs!
  • Vlad Cepes

    28.12.2022 19:35
    Dupli igraci
    Rada je najverovatnije Engleski agent i to dugogodisnji osim ako ne mislite kako je skolovala decu u Engleskoj tako sto je stedela iz nicega...mogli su je i procesuirati da su zeleli...na kraju ce ispasti kako su svi na istoj strani sto je engleski specijalitet, sukobi sama svoje agente i svi zaborave na njih...
  • Zovem se stevo

    28.12.2022 19:06
    INAČE
    Kada će biti uhapšeni fašisti SNS koju su je maltretirali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.