Dva dana žalosti u Vladičinom Hanu zbog smrti dečaka

Povodom nesrećnog slučaja u Predškolskoj ustanovi "Pčelica" u Vladičinom Hanu, nakon kog je preminuo četvorogodišnji dečak, predsednik opštine Goran Mladenović proglasio je dane žalosti.
Dva dana žalosti u Vladičinom Hanu zbog smrti dečaka
Foto: Pixabay
"Porodici upućujem najiskrenije izraze saučešća kao čovek, kao otac i kao sugrađanin. Večnaja pamjat i neka te anđeli čuvaju", naveo je on na društvenim mrežama, prenosi Nova.rs.
Podsetimo, nesreća se dogodila u ponedeljak, kada je četvorogodišnje dete progutalo predmet, prema nezvaničnim informacijama žir.
Hitna pomoć i druge službe odmah su pristigle na lice mesta, dečak je medicinski zbrinut, ali je nažalost bilo kasno. Kolima je prebačen u Zdravstveni centar Surdulica, a potom u KC Niš, gde je operisan, ali je uprkos borbi lekara da ga spasu, nažalost preminuo.
 
"Dečak je primljen u popodnevnim satima u veoma teškom opštem stanju, sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. U UKC mu je izvađen strani predmet iz disajnih puteva, ali to nažalost nije promenilo stanje pacijenta. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova, noćas je došlo do letalnog ishoda", saopšteno je iz KC Niš.
 
Vrtić "Čarolija" je samo pre nedelju dana, nakon rekonstrukcije, pušten u rad.
  • w/e

    29.12.2022 04:06
    @realista
    Da ne pisem istu stvar, imas komentar od @Medicinar.

    Ne znam kako zamisljas vrtic ako se deca moraju cuvati pod neprekidnim nadzorom (pojedinacno) van domasaja predmeta koje mogu da pojedu. Prakticno da bi se zadovoljili internet-strucnjaci, treba otvoriti zatvor sa samicama za decu. Incident se karakterise kao nesrecan slucaj, zato sto samo to i jeste, desava se stalno i ne mozemo gotovo nista da ucinimo u vezi sa time.

    "U normalnim sistemima ljudska bića ne bi ni postavljala tako primitivan komentar kao ti." - Ne znam sta je nepismeni pisac hteo da kaze, ali za mene normalan sistem dozvoljava slobodu govora.
  • Realista

    28.12.2022 21:47
    @w/e:
    Normalni sistem bi uredio vrtić tako da deca ne mogu da gutaju stvari koje nisu predviđene za gutanje, čak i ako to podrazumeva psihološku evaluaciju deteta pre prijema u ustanovu - sad stvarno ništa ne mogu da urade za mališana i njegovu porodicu osim otkaza, kazni i velike finansijske odstete zbog nebrige i propusta ne zato da bi kompenzovali gubitak, jer je to nemoguće, već kao opomenu da se to više ne desi.
    U normalnim sistemima ljudska bića ne bi ni postavljala tako primitivan komentar kao ti.
  • Mrva

    28.12.2022 21:15
    Kad se ovako nesto desi ne mogu da ne pomislim kakva je ogromna odgovornost ali istovremeno i lutrija imati decu. Roditelji se trude, daju sve od sebe i u trenutku sve moze da ode niz vodu... Strasan gubitak, iskreno saucesce porodici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija