Vučić: Ne znam da li ćemo uvoditi sankcije Rusiji, sa Putinom se nisam čuo mesecima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne zna da li će Beograd uvesti sankcije Rusiji i da ruska paravojna grupa Vagner nema šta da traži u Srbiji.
Vučić: Ne znam da li ćemo uvoditi sankcije Rusiji, sa Putinom se nisam čuo mesecima
Foto: Beta/AP
"Da li ćemo (uvesti sankcije Rusiji), ne znam, ali moje 'ne znam' vredi mnogo više nego njihovo (opoziciono) čvrsto i tvrdo 'da'. Ima jedna mala zemlja u Evropi koja se ne da i čuva svoju slobodu koliko može", rekao je Vučić za televiziju Prva.
Povodom nedavne objave grupe Vagner, bliske ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, da je u Srbiji formirala kulturno-informativni centar prijateljstva i saradnje, Vučić je kazao da "neće nikom da se udvara".
"Da se udvaram Vagneru? Neću nikome da se udvaram, nemate šta da radite u Srbiji, ni vi ni NATO. Sa NATO-om moramo da sarađujemo jer ste vi Rusi napustili Kosovo, a sa vama sarađujemo jer smo prijatelji, jer nam pomažete u Savetu bezbednosti UN", naveo je Vučić.
 
On je rekao da se sa Putinom "nije čuo mesecima", iako ga zvaničnici u Prištini nazivaju "nacistom" zbog veza sa ruskim liderom.
 
"Pričate da sam ja nacista jer me podržava Putin. Nisam se čuo sa Putinom mesecima, poslao mi je čestitku koju će mi sutra uručiti (ruski ambasador Aleksandar) Bocan-Harčenko jer je želeo da to učini pre Nove godine", naveo je Vučić.
 
Na pitanje da li bi Rusija pomogla Srbiji da je izbio rat na Kosovu, Vučić je rekao da Moskva "ništa ne bi uradila" jer nije u mogućnosti da pomogne Beogradu, i zahvalio joj se na podršci teritorijalnom integritetu Srbije.
  • Saradnik okupatora

    31.12.2022 12:05
    Vucic je saradnik okupatora i izdajnik. Sankcije Rusiji uvoditi dok je na Kosovu okupator Amerika, je ista izdaja kao prikljuciti se 1944 god okupatoru Nemackoj protiv Rusa i partizana. Vucic se pred izbore slikao sa Putinom i nije rekao da ce da uvodi sankcije Rusiji, dobio je glasove na prevaru, prevara glasaca je Puč i uvod u gradjanski rat.
  • B

    31.12.2022 10:33
    V
    Sta je to nama Rusija kriva,,osim ako zelimo biti kao pijani Jeljcin kad je za šaku kredita uveo sankcije Srbiji..Dovoljno smo se ponizili sto smo Bjelorusima uveli sankcije..Kad nas uskoro napadnu sa SVIH STRANA..necemo imati NIKOGA sem dragog Boga da nam pomogne,a i NJEMU smo okrenuli leđa Cjela drzava PINK FARMA parada nemorala nekulture nesposobnosti .AV i ŽM sinonimi za egocentrizam,samoljublje
  • G pen

    31.12.2022 10:27
    Ko laze taj i krade. Eto primera. Nego, rusi poklonili jelku u Beogradu. Mi njima NIS a oni nama najskuplje gorivo i jelku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija