Protest zbog smrti devojčice u Kragujevcu: Mesec dana od nesreće na pešačkom prelazu, nadležni ćute

Građani i drugari devojčice Nikoline, koja je u nedelju preminula u bolnici posle udesa, okupili su se danas kod pešačkog prelaza na kome je nastradala kako bi joj paljenjem sveća odali poštu.
Protest zbog smrti devojčice u Kragujevcu: Mesec dana od nesreće na pešačkom prelazu, nadležni ćute
Foto: Pixabay

Kako je preneo portal Glas Šumadije, majka Nikolinine drugarice rekla je da ni posle mesec dana od nesreće, koja se dogodila 7. decembra u Kragujevcu na pešačkom prelazu, roditelji ne znaju identitet počinioca, kao ni dokle je stigao proces.

Ona je rekla da se za više od 20 dana, koliko je devojcica bila u komi, niko od nadležnih nije obratio roditeljima.

Oni su izrazili zahvalnost medicinskom osoblju UKC Kragujevac, ali očekuju da se "nešto i preduzme kako se Bulevarom kraljice Marije ne bi vozilo 80-90 na sat".
 
Građani su i ranije organizovali protest na pešačkom prelazu, tražeći od nadležnih da u Bulevaru kraljice Marije postave odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju.
 
U cilju povećane bezbednosti učesnika u saobraćaju u Bulevaru kraljice Marije, kod Tržnog centra "Big fešn", postavljeni su usporivači saobraćaja osam dana kasnije.
 
Građani su danas na društvenim mrežama brojnim objavama upozorili da se u ulici u kojoj se dogodila nesreća i preko novog uzdignutog prelaza i dalje vozi velikom brzinom.
 
Kazali su da pojedini vozači "preleću" preko uzdignutog prelaza i zato traže da se brzina na tom mestu ograniči na 30 kilometara na sat.
 
Napomenuli su da se u blizini nalazi osnovna škola Treći kragujevački bataljon, gde dosta dece prelazi preko ulice u kojoj je nastradala 13-godišnja Nikolina.
 
Neki roditelji su upozorili i da se vozi brzo i pored druge osnovne škole u blizini, "Stanislav Sremčević" i apelovani na nadležne da reaguju.
 
Zapazili su i da đaci te škole, zbog velikog broja parkiranih vozila na trotoaru kod obližnjeg restorana, moraju da se kreću ulicom.
 
Devojčica je juče preminula.
  • Aleks

    02.01.2023 20:08
    Ovde nije pitanje da li MUP može da pronađe ubicu, već je pitanje da li hoće da ga nađe!
  • w/e

    02.01.2023 18:11
    ???
    "Kazali su da pojedini vozači "preleću" preko uzdignutog prelaza i zato traže da se brzina na tom mestu ograniči na 30 kilometara na sat."

    Koliko znam, ogranicenje u naseljenim mestima je svakako 50 km/h. Ne vidim kako ce ogranicenje na 30 km/h da promeni ista, ako ljudi tuda voze "80 do 90 km/h." Mozete na tablu napisati i 5 km/h ogranicenje, da li ce to bilo sta da promeni?

    Jos uvek se ceka analiza efekata spustanja sa 60 km/h na 50 km/h u naseljenim mestima.

    Pristup nam je takav da kada dodje do smrtnog ishoda gde neko vozi 100 km/h+ spustamo ogranicenje brzine sa 50 km/h na 30 km/h. Ima li neko sa mozgom da predlozi resenje?
  • pera

    02.01.2023 15:31
    ko na pešačkom ubije dete treba da ide na 20 godina robije najmanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija