Uhapšene tri osobe zbog incidenta na splavu Fristajler

Tri osobe su uhapšene zbog incidenta na splavu "Fristajler" u novogodišnjoj noći kada je taj objekat počeo da tone.
Uhapšene tri osobe zbog incidenta na splavu Fristajler
Foto: FoNet

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsila odgovorna lica splava M. Lj. (1971), D. V. (1976) i M. R. (1981).

Kako je list Danas saznao, uvidom u bazu podataka Agencije za privredne registre (APR), kao direktor "Fristajlera" navodi se izvesni Marko Radulović, dok se kao vlasnik kluba navodi grčki državljanin Markos Ljapis, sa stopostotnim udelom i osnivačkim kapitalom od 10 hiljada dinara.

Prema tim podacima, ovo društvo sa ograničenom odgovornošću osnovano je 3. juna 2020. godine, iako pomenuti splav postoji bar deceniju unazad.
 
Kao šifra i naziv delatnosti navode se "usluge pripremanja i posluživanja pića", a firma ima šest žiro računa koji se vezuju za poslovanje.
 
Takođe, za ime vlasnika "Fristajlera" vezuje se i još jedna firma „Markos doo Beograd", koja je osnovana 1993. godine, a nakon prinudne likvidacije ugašena 2019. godine. 
 
Treće ime koje se našlo u žiži javnosti, generalni menadžer kluba ne pominje se u poslovnim dokumentima, piše Danas.
 
Oni se terete za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti".
 
Sumnjiče se da su 31. decembra omogućili prisustvo većeg broja osoba nego što je procenjeni kapacitet ovog objekta i da su na taj način ugrozili bezbednost većeg broja ljudi.
 
Određeno im je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U novogodišnjoj noći, nekoliko minuta posle ponoći 1. januara "Fristajler" je počeo da tone, ali su gosti i osoblje splava uspeli da izađu i nije bilo stradalih.

  • Uglješa

    03.01.2023 12:23
    Praznik
    Kakav praznik, takvo i veselje !!!
  • Imre

    03.01.2023 11:14
    Grci moreplovci vlasnici splavova,Arapi zemljodelci vlasnici zemljista u ratarstvu.Italijani vlasnici plantaza lesnika.Hrvati vlasnici mlekara a Srbi vlasnici pasosa u 88 drzava sveta.
  • Milašin

    03.01.2023 08:40
    Nezaboravan doček
    Mogu da zamislim koja je to bežanija bila...I to je nešto. Ovi što su bili i skakali na tom splavu. Ostaće im taj doček u sećanju do kraja života. Bitno je da su pevačica i orkestar"La bamba" dobro. A za splav se ne brinite. Biće on ponovo u funkciji. Čak i u boljem stanju nego što je bio. Stižu novi burići...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.