Šapić: Splavove će kontrolisati Grad, "Fristajler" imao tri puta više gostiju od dozvoljenog

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, povodom potonuća splava "Fristajler" u novogodišnjoj noći, da će dozvolu za splavove izdavati ubuduće gradske vlasti.
On je dodao da će "gradska inspekcija tada moći da ih kontroliše", što sada nije slučaj.

Šapić je za televiziju Prva rekao da odgovorna lica koja su uhapšena nakon potonuća splava "Fristajler", za koji je rečeno da je u novogodišnjoj noći imao tri puta više gostiju nego što propisi dozvoljavaju, treba da odgovaraju "i krivično i materijalno".

On je izrazio nadu da će taj događaj sve dovoljno da probudi da se ne dovede u pitanje namera dovođenja u red Savskog priobalja.
 
Šapić je rekao da "postoje jasni uslovi" za splavove na Savskom šetalistu, i da će se za drugi deo obale propisati lokacije.
 
"Jasno stoji u odluci šta je sve potrebno da splav dobije dozvolu za rad", kazao je Šapić i dodao da je prema sadašnjim propisima moguće da splav ima najviše 700 kvadrata, kao i da se sprovodi "posebna vrsta tehničkog pregleda".
  • Ime

    04.01.2023 21:47
    Naslov
    Gangi, naknadno si pametan, a? To je jedna od specijalnosti naprednog nebeskog naroda - goveđa glava, a u njoj ništa. Ovaj je rođeni naprednjak - bahat u ophođenju, osion, samoubeđen i lažno samouveren, neotesano govedo, jer guzicu mu drže samo fotelja i partijska pozadina. Fenomen, zbog vlasti se posrao na ono što je bio u "prethodnom životu", toliki je uticaj ulaska u politiku, pogotovo vladajuću, i pogotovo ovu naprdnu. Batice, daj bože da doživiš starost kad vlast i pare više neće ništa značiti. I onda, kad dođe vreme da se predstaviš u gospodu, kako kaže Čvarkov, shvatićeš jednu gorku i tužnu istinu - niko te neća pamtiti kao vrhunskog sportistu, već kao osrednjeg sportistu, a vrhunsko, poltronsko govedo koje je koristilo sport da se domogne imidža, približi javnom mnjenju i vlasti i na kraju sedne u fotelju. Inače, svi ovi podguzni pišonosci kad budu počeli da zglajzavaju, a to će biti kad im zglajza vođa, svi se nekako umile i podviju rep (manevar pred preletanje, ako ne završe u zatvoru).
  • mile

    04.01.2023 09:34
    Imao tri puta više gostiju,nema računa o uplati,plaćano direkt na ruke,šta je bilo na meniju za te novce??,tako se zaradi par stotina hiljada eura za jednu noć,i dalje je pitanje zašto tolika cena i zašto toliko ljudi,naravno cena neće moći da se dokaže jer niko od konzumenata nije dobio nikakvu potvrdu,račun,priznanicu o uplati,nema brige ni za gazdu ,menadžera,direktora stvar će da bude rešena,i podmirena Srbija je to brale!!!!,srbi dole na Kosovu se bore da sačuvaju Srpsku svetinju,a neki je na takvim splavovima rasprodaju.
  • Zika

    04.01.2023 08:23
    Puste zelje
    Djaba prica svi isti, debelo se omrse posle malo zategnu pa popuste do sledece ne srece pa u krug. Jedno me muci, godinama u nazad ista prica od prvog splava. Niko nista samo prdenje u prasinu, a Sava reka plovna po kojoj plove g....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".