Ambasador Srbije u Bugarskoj: Telo srpskog planinara otkriveno slučajno, poznat njegov identitet

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović izjavio je da je poznat identitet srpskog državljanina koji je pronađen mrtav na planini u Bugarskoj.
Ambasador Srbije u Bugarskoj: Telo srpskog planinara otkriveno slučajno, poznat njegov identitet
Foto: Pixabay
"Za sada je poznat identitet srpskog državljanina i činjenica da je pronađen mrtav, sve ostalo je nadležnost bugarskih institucija, a one će naknadno utvrditi kako je došlo do samog incidenta, šta se desilo, gde je bio smešten, kako je došao do planinske staze", rekao je Jović za Tanjug.
Dodao je da je, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao, srpski državljanin nađen ispod obronaka planine Vihren, kao i da je reč o čoveku koji je bio planinar.
"Jedna od pretpostavki, ali samo pretpostavki, jeste da je izašao u planinsku šetnju, a da li je pao sam, da li je gurnut, to mogu da nam kažu nadležne bugarske institucije kada završe istragu", kazao je Jović.
 
Osvrnuo se na pisanje pojedinih medija u Srbiji i zamolio ih da se na taj način ne interpretira događaj.
 
"Naš državljanin je slučajno pronađen prilikom potrage za bugarskim državljaninom čiji je nestanak prijavljen pre nekoliko dana i koji je pronađen na tridesetak metara od tela našeg državljanina. U potrazi za njihovim državljaninom dronovi su snimili nešto što im je bilo sumnjivo i našli su i jednog i drugog. Ono što mi znamo jeste da nema direktne veze između njih dvojice", kazao je Jović.
 
Dodao je da je ambasada u stalnoj komunikaciji sa najužom porodicom stradalog srpskog državljanina.
 
"Nastojimo da u skladu sa objektivnim mogućnostima njegovo telo bude prebačeno u Srbiju", rekao je srpski ambasador.
 
Državljanin Srbije (55) pronađen je mrtav na planini Pirin na jugozapadu Bugarske, saopštila je uprava policije u Blagoevgradu.
 
Bugarska agencija BTA navodi da je telo srpskog državljanina pronađeno dok su spasioci tragali za 69-ogodišnjim državljaninom Bugarske u blizini vrha Vihren.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.