Ministarstvo: Vlasnik u obavezi da izvuče potonuli "Fristajler"

Vađenje splava "Fristajler", koji je do pola potonuo u reku Savu u Beogradu, obaveza je vlasnika prema Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama.
Ministarstvo: Vlasnik u obavezi da izvuče potonuli "Fristajler"
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
To je rečeno u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Kako su iz tog ministarstva naveli za današnju Politiku, odobrenje za vađenje splava mora da izda lučka kapetanija, koju vlasnik mora da obavesti o početku radova, prekidu, nastavljanju ili napuštanju radova na vađenju potonulog splava.
Objasnili su da, ako splav predstavlja opasnost ili smetnju po plovidbu, ili opasnost od zagađenja, a vlasnik ne namerava da vadi potonulu stvar, vađenje vrši Direkcija za vodne puteve, odnosno ovlašćeno pravno lice za tehničko održavanje državnih vodnih puteva.
 
Iz ministarstva su dodali da se smatra da vlasnik ne namerava da vadi potonuli objekat ako u roku od 15 dana od potonuća ne dostavi izjavnu nameru da vadi taj objekat, ili ukoliko 15 dana od dobijanja odobrenja ne započne vađenje.
 
Naglasili su da troškove vađenja i čuvanja potonule stvari snosi vlasnik.
 
Splav "Fristajler" potonuo je do pola u Savu u Beogradu, u novogodišnjoj noći, jer je na njemu bilo oko 600 osoba iako je imao dozvolu za 220. Tom prilikom niko nije teže povređen.
  • Banderaš

    04.01.2023 11:21
    Volu rep da iščupaju
    Neka se pokupe iz skupštine srbije, pa neka ga zavežu i konopcima izvuku iz vode,i onako ništa ne rade u skupstini srbije, a ima ih 260 koji sede na nasim grbačama,nabrekli,podgojeni paraziti izvući će ga za 10 minuta.
  • /

    04.01.2023 09:59
    /
    a zasto je cuvaru srpstva freestyler napisano latinicom?
    sta @milica veli na to?
  • g pen

    04.01.2023 09:48
    Zabole ga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija