Peticijom do informacija o silovanju u Nišu, "nema naznaka da se ovaj slučaj adekvatno rešava"

Za samo nekoliko sati više od 10.000 ljudi potpisalo je onlajn peticiju kojom se traži od nadležnih da obaveste javnost o slučaju silovanja u Nišu o kojem su izvestili mediji.
Peticijom do informacija o silovanju u Nišu, "nema naznaka da se ovaj slučaj adekvatno rešava"
Foto: Pixabay

"Nakon što se 31. decembra pojavila informacija o grupnom silovanju mlade devojke u centru Niša, javnost neprestano traži odgovore", naveli su iz niške inicijative "Kreni Promeni" u saopštenju i istakli da to što nema naznaka da se ovaj slučaj adekvatno rešava i to što nema dovoljno informacija, ostavlja prostor za osećaj nesigurnosti i medju građanima širi paniku.

"U ime Nišlijka i Nišlija, ali i svih građana Srbije, kao i u ime svih žena koje se konstantno osećaju nesigurno onog trenutka kada kroče na ulicu, od tužilaštva i niške policije zahtevamo hitnu reakciju i adekvatno obaveštavanje javnosti o ovom slučaju", navedeno je u zahtevu peticije Kreni Promeni Niš.

Za svega par sati, preko 10.000 gradjana potpisalo je ovu peticiju i sada, kako kažu, čekaju reakciju tužilaštva.
 
Prema pisanju medija, dvedasetosmogodišnja devojka iz Leskovca zbrinuta je u niškom Kliničkom centru. Ona je Hitnoj pomoći prijavila da je silovana u ženskom toaletu kafića u centru Niša, a policiji je kazala da su nad njom seksualno nasilje izvršila četiri mladića.
 
Za sada niko nije uhapšen, a iz policije je rečeno samo da se radi na slučaju.
  • Лиманац

    05.01.2023 17:29
    Две стране медаље
    Девојка је мењала свој исказ о догађају, а вештаци нису утврдили да је дошло до силовања.

    Уколико је у питању лажна оптужба, било би добро што девојка није силована, али је треба казнити за ширење панике, јер лажне пријаве штете жртавама које су заиста силоване.

    Уколико је, пак, девојка силована, онима који су одговорни за тај гнусни чин треба одредити строгу казну и дуго задржавање иза решетака уз мере лечења.

    Сачекајмо да се оконча поступак, досад ништа није постигнуто петицијама у електронском облику.
  • wut

    05.01.2023 14:49
    @zasto

    Tako je, objasni zenama kako da se osecaju.
  • @zasto

    05.01.2023 10:55
    Zato što ćemo ako se nešto ne učini uzeti pravdu u svoje ruke, a tada takvi kao vi treba da drhte!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.