Direktor JKP "Veterina": Psi koji su usmrtili novinara "naučeni da kidišu na ljude"

Direktor Javno-komunalnog preduzeća "Veterina Beograd" Budimir Grubić kaže da su psi koji su izujedali novinara Vladana Radosavljevića smešteni u ovu ustanovu.
Direktor JKP "Veterina": Psi koji su usmrtili novinara "naučeni da kidišu na ljude"
Foto: Pixabay (ilustracija)

Dodaje u razgovoru za RTS da se ispituju okolnosti koje su dovele do incidenta. 

Grubić je rekao da se radi o stafordu, mešancu staforda i pitbula i treći pas je krupan mešanac.

Direktor Javno-komunalnog preduzeća "Veterina Beograd" Budimir Grubić potvrdio je za RTS da je reč o vlasničkim psima, a da na to ukazuje jer su svi psi bili jasno obeleženi.

Prema njegovim rečima, kakve su okolnosti bile pre nego što se nesreća dogodila to će MUP utvrditi, čiji su pripadnici odmah izašli na teren.
 
Očekuje da će se okolnosti koje su dovele do napada razjasniti do danas popodne.
 
Kada je reč o rasi pasa koji su izujedali Radosavljevića i njegovu suprugu, kaže da se radi o stafordu, mešancu staforda i pitbula i treći pas je krupan mešanac.
 
Napomenuo je da su psi bili naučeni da kidišu na ljude.
"Sačekaćemo da vidimo pod kojim okolnostima se desio incident. Ovo je sedmi slučaj od početka 2022. godine uključujući i ovaj poslednji", napomenuo je Grubić.
 
Naglašava i da su jasna pravila o držanju takvih pasa.
 
"Neophodan je povodac kada izlaze takvi psi na javne površine, kao i zaštitna korpom. Takvog psa ne mogu da vode osobe mlađe od 18 godina, a pogotovo ne nejake osobe", istakao je Grubić i potvrdio da su sva tri psa smeštena u "Veterini Beograd".
 
Ovaj slučaj istražuje Tužilaštvo.
  • Nemanja

    05.01.2023 22:00
    @@

    Bez brige, jasno mi je da se tupavcu poput tebe ne objasniti razlika između opasnog psa i psa opasnog u pogrešnim rukama, pa ni ne pokušavam.
  • Crv

    05.01.2023 19:16
    Sto je najtuznije, ovde se kao “autoritati” pojavljuju ljudi, koji drugima pojasnjavaju okolnosti a koji ponavljaju gluposti, “psi nemaju katakter”, “rase se ne razlikuju”, “narav zavisi samo od gazde” i sl. Sve rase se razlikuju, kako po fizickim, tako i “duhovnim” (karakternim) osobinama, uz naravno, poneka iskakanja. Isto vazi, kako za ljude, tako i za zivotinje. Vrane ili papagaji itekako imaju karakter, posebno u odnosu na kokoske, npr. Ozbiljniji vlasnici biraju pse, tako sto prave listu pozitivnih i negativnih karakteristika, dok oni drugi, biraju psa samo prema izgledu, pa cak I samo prema stenetu. Odatle toliko rasnih lutalica.
    Malo je onih koji problematicne rase uzimaju zbog snage a ne zbog karaktera
  • Nikola

    05.01.2023 18:48
    Drzanje opasni kerova
    Drzanje opasnih kerova kod kuce treba da se regulise na isti nacin na koj se regulise posed vatrenog oruzja. Dajte mu dozivotna robija na tog majmuna sto drzao te stoke kod kuce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija