KFOR uklonio i poslednje barikade na severu Kosova

KFOR je završio uklanjanje nekoliko vozila koji su blokirali puteve na severu Kosova i Metohije, tako što je poslao svoje jedinice u oblasti Dudin Krš i Srbovac, saopštio je NATO.

"Ovaj posao je izveden u skladu sa mandatom Kfor pod okriljem Ujedinjenih nacija, na osnovu Rezolucije 1244, kojim se osigurava bezbedno okruženje i sloboda pokreta za sve zajednice koje žive na Kosovu", navodi se.

Posao prati odluku donetu 28. decembra da se uklone barikade koje su postavljene na severu Kosova u decembru. 
 
"Uklanjanje poslednjih blokada je izvedeno na brz, bezbedan i siguran način, kako bi se izbegli incidenti i ostali rizici za lokalnu sigurnost", ističe se, između ostalog, na sajtu Severoatlanske alijanse.

NATO takođe navodi da će nastaviti da podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU, kao glavnu platformu koja poštuje prava svih zajednica i ima za cilj izgradnju trajnog mira i bezbednosti u regionu.

  • zztop

    05.01.2023 19:30
    I to će vuk pisati sebi kao pobedu...
  • Banderaš

    05.01.2023 19:04
    KFOR?
    Gospodin Hill ih je uklonio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija