Uhapšen muškarac osumnjičen za ranjavanje dečaka i mladića kod Štrpca dok su nosili badnjak

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarca identifikovanog inicijalima M.K. osumnjičenog za ranjavanje dvojice srpskih dečaka kod Štrpca.
Uhapšen muškarac osumnjičen za ranjavanje dečaka i mladića kod Štrpca dok su nosili badnjak
Foto: Beta/AP (Visar Kryeziu)
"Regionalna policija u Uroševcu, posle istražnih radnji i prikupljanja podataka na terenu, identifikovala je i uhapsila muškarca starog 33 godine", saopštila je kosovska policija, prenosi RTS.
Uhapšeni je sproveden u Uroševac.
Podsetimo, dvojica srpskih dečaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.
 
Kako se navodi, njih dvojica su u trenutku napada išli pored puta i nosili badnjak kada je napadač na njih otvorio paljbu.
 
Zadobili su prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame, saopštila je Kancelarija za KiM, navodeći da nisu životno ugroženi.
 
Medicinski su zbrinuti u Kliničko-bolničkom centru u Gračanici.
 
"Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić. Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć", poručuju iz te vladine institucije.
 
Kancelarija za KiM rekla je prethodno da, iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija propustila vozilo sa osumnjičenima.
 
"Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć", zaključuje se u saopštenju.
  • Dragan

    07.01.2023 16:04
    Dragan
    Ovde u Peci se prica da se Albanac vozio sporo po Strpcu i pustao glasno Albansku muziku te da ga je stariji mladic napao nekim kamenje i ovaj pripucao a decak je bio pored njega? Dali je istina zaista neznam samo znam da su svi osudili i ogradili se od ovog nedela! Policija radi najbolje sto moze u ovim okolnostima jer poverenje se zaista izgubilo u politicare! Srecan Bozic Hristos se rodi i brz oporavak!!!
  • Mark

    07.01.2023 07:07
    /
    Neces ti da razumes. Ponavljam, multieticnost je samo tamo gde su srbi vecina. A gde su manjina, tesko njima. Probaj ziveti u Sisku, Splitu, Zenici,Bihacu,Peci, Prizrenu i probaj srpsku zastavu staviti kad je praznik kao sto ovde manjine okace svoje. Ima da izgoris i ti i zastava i kuca u roku 24 sata.
  • Proglasiti Okupaciju

    07.01.2023 01:47
    Sve sporazume poništiti
    Sa teroristima ozbiljne države ne pregovaraju, već ih love, likvidiraju i overavaju metkom u čelu.
    Dok smo bili SFRJ tako su prolazili teroristi koji su ugrožavali našu zemlju i narod, bez obzira gde su se nalazili i na kom kontinentu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.