Tužilaštvo traži mesec dana pritvora za napadača koji je ranio dečaka i mladića na Kosovu

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zatražilo je pritvor od 30 dana za A. K, koji se tereti za jučerašnji incident kod Štrpca, u kom su ranjeni dečak i mladić srpske nacionalnosti, javlja Gazeta Express.
Tužilaštvo traži mesec dana pritvora za napadača koji je ranio dečaka i mladića na Kosovu
Foto: 021.rs
On je optužen za tri krivična dela, među kojima je pokušaj teškog ubistva.
Jedanaestogodišnji dečak i 21-ogodišnji mladić, obojica srpske nacionalnosti, ranjeni su juče u selu kod Štrpca, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu. Oni, kako je potvrđeno i iz srpskih i iz kosovskih izvora, nisu životno ugroženi i trenutno se nalaze u KBC Gračanica.
Neposredno nakon incidenta uhapšen je osumnjičeni za napad. Reč je o tridesettrogodišnjem muškarcu sa Kosova. Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj saopštio je u međuvremenu da je pripadnik KBS umešan u incident.
 
U saopštenju tužilaštva koje prenosi Gazeta Express, navodi se da postoji osnovana sumnja da je A. K. juče oko 14 časova, u selu Gotovuša, opština Štrpce, sa namerom pokušao da liši života dečaka i mladića.
 
Kako navode, on je, posle verbalne rasprave koja se dogodila na licu mesta, izvadio revolver marke "mossberg", dva puta pucao i pritom pogodio dečaka i mladića.
 
"Povređeni su zadobili telesne povrede, prvo su upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici", navodi se u saopštenju.
 
Usled ovih radnji osumnjičeni se tereti za krivično delo "teško ubistvo u pokušaju". A. K. se takođe stavlja na teret i upotreba opasnog oružja ili oruđa. Treće krivično delo koje se stavlja na teret A. K. je izazivanje opšte opasnosti.
 
Iz tužilaštva navode da postoji osnovana sumnja da je A. K. istog dana, u 13 časova u Brezovici, doveo u veliku opasnost živote ljudi upotrebom oružja.
 
"On je svojim automobilom marke 'golf V', usled nemogućnosti da uđe na put koji vodi ka Ski centru, pošto je bila gužva, skrenuo ka Štrpcu i iz revolvera marke 'mossberg' pucao pet puta u vazduh", naglašava tužilaštvo, prenosi Kossev.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".