Opozicija: Vučićeva izjava o špijunima je zamajavanje javnosti, rezultat postavljanja Vulina u BIA

Deo opozicionih poslanika ocenio je kao zamajavanje javnosti izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u Beogradu oko Nove godine boravio "rekordan broj stranih špijuna".
Opozicija: Vučićeva izjava o špijunima je zamajavanje javnosti, rezultat postavljanja Vulina u BIA
Foto: 021.rs
Poslanik Demokratske stranke Srđan Mlivojević je za Danas kazao da "apsolutno veruje" da je tvorac izveštaja o špijunima direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Vulin.
"Očigledno da imenovanje Aleksandra Vulina za direktora BIA daje prve velike rezultate, jer se Vučiću priviđa najveći broj špiujuna u Srbiji verovatno od dolaska Južnih Slovena na Balkan do danas", rekao je Milivojević.
Poslanik Zajedno-Moramo Đorđe Miketić kazao je da je "režim doživeo poraz" zbog povlačenja Predloga zakona o unutrašnjim poslovima, te ocenio da Vučić sprema novi, treći pokušaj da zakon bude usvojen.
 
"I očajnički je zaigrao na blentavi strah od tajnih agentura", rekao je Miketić.
 
Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je da je priča o špijunima "klasično zamajavanje javnosti" od neuspeha politike, zaštite naroda na Kosovu, katastrofalne ekonomske poltike.
 
Vučić je juče izjavio da su obaveštajni podaci koje je dobio potvrdili da je "Beograd za Novu godinu bio kao Kazablanka" i da "nema špijuna koji nisu okupirali naše hotele".
  • Zare

    10.01.2023 08:52
    Pre informacione revolucije, svaki Britanac koji se vratio iz inostranstva je bio obavezan da u sledecoj policijskoj stanici podnese izvestaj o toj stranoj drzavi u kojoj je boravio. Izgleda da danas neko uci iz zastarelih brosura o tajnim sluzbama.
  • Pera

    09.01.2023 19:26
    3N
    Nisam jos pročitao da je neki direktor te ustanove bio po volji tzv srpskoj javnosti.
  • Драган

    09.01.2023 13:59
    Pancilin
    4000 америчких и 4000 британских шпијуна има у Србији. На опозицију само пустити Вулина, он им је пенцилин...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.