Đorđević: Pošta Srbije se transformiše u akcionarsko društvo, ne postoji mogućnost privatizacije

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da se Pošta transformiše u akcionarsko društvo da bi mnogo bolje funkcionisala.
Đorđević: Pošta Srbije se transformiše u akcionarsko društvo, ne postoji mogućnost privatizacije
Foto: 021.rs
"Jedna nova kompanija koja će sutra izrasti iz ove kompanije trebalo bi da bude jedan veliki gigant kao što je Telekom, ogroman potencijal za našu zemlju", rekao je Đorđević za RTS.
Prema njegovim rečima, pre sedam ili osam meseci je imao prvi ozbiljan razgovor na temu transformacije Pošte u akcionarsko društvo.
"Želja i moja i ministra finansija je da odradimo to na najbolji mogući način, da pokažemo kako to izgleda. Pošta Srbije se transformiše da bi mnogo bolje funkcionisala, da se prilagodi novim tržišnim okolnostima i da bude moderna kompanija", rekao je Đorđević.
 
On je ukazao na to da će radnike to najmanje da optereti jer postoji mnogo segmenata koji treba da se urade, od strateških dokumenata, normativno-pravnih akata, reorganizacije, sistematizacije, vrednovanja posla, tehnologije i digitalizacije.
 
Na pitanje da li postoji mogućnost privatizacije, Đorđević navodi da smatra da ne.
 
"Kada se transformiše, država će biti 100 odsto akcionar. Ova transformacija se dešava po uzoru na druge zapadne zemlje kao što su Austrija. Mi smo gledali Nemačku, Sloveniju i Austriju. Vidite da te pošte, sve velike pošte, nijedna nije privatizovana. To je veliki potencijal u rukama države, jer je važna za funkcionisanje zemlje", napomenuo je Đorđević. 
  • Kartista

    12.01.2023 00:21
    Mlate praznu slamu dok obećana božićnica od mizernih 5000 dinara po zaposlenom kasni. Napreduju u preduzeću samo najgori partijski kadrovi koje niko drugi neće, otpad iz drugih javnih preduzeća. Može biti zadruga ili ad ili nešto treće ali dok se stranka ne izbaci iz pošte firma će trunuti i propadati.
  • zztop

    11.01.2023 23:11
    Kad je državna to je isto kao da je vaša 100%

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija