Oko 1.800 domaćinstava kod Ivanjice bez struje jer je sneg izazvao kvarove

Na teritoriji ivanjičke opštine skoro 1.800 domaćinstava je bez struje zbog vlažnog i mokrog snega koji je izazvao kvarove na dalekovodima, prenosi večeras Radio-televizija Srbije.
Oko 1.800 domaćinstava kod Ivanjice bez struje jer je sneg izazvao kvarove
Foto: Pixabay
Kod mesta Duškovci kod Kosjerića vlažan sneg oborio je stablo na put, prenosi RTS.
Najviše snega, između 10 i 30 centimetara, palo je u okolini Bajine Bašte, na Debelom brdu, Tari i Staroj planini.
Preduzeće "Putevi Užice" angažovalo je i tešku mehanizaciju. Na području Nove Varoši užički putari čiste saobraćajnice drugog i trećeg prioriteta.
 
"Mi smo u drugom stepenu angažovanja, ali smo uz odobrenje nadležnih organa dobili i dodatna vozila koja možemo da angažujemo za čišćenje snega, tako da smo brzom intervencijom pokrili sve putne pravce svih prioriteta", rekao je Alen Mušanović iz zimske službe "Putevi Užice".
 
Raskvašenog snega ima na putevima preko Zlatibora, na području Prijepolja, Priboja i Požege. Putevi ka Čačku, Kraljevu i Užicu su prohodni, a kolovozi vlažni zbog kiše i susnežice.
 
U višim planinskim predelima je do 30 centimetara snežnog pokrivača. Tamo snega ima i na putevima, u raskvašenom stanju, ali su ekipe od ranog jutra na terenu.
 
"Prvi sneg ove godine pao je na planinama u okolini Čačka, na planini Jelici u mesnoj zajednici Brezovica, planini Vujan, to su putevi koji su čišćeni. Na Kablaru je bilo snega, ali je sneg tamo raskvašen i nije bilo potrebe za intervencijom", rekao je direktor JP "Gradac" Milan Bojović. 
 
Putari savetuju vozače da budu oprezni i podsećaju da je zimska oprema obavezna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.