Gradonačelnik Novog Pazara nezakonito postavio pomoćnike?

Pomoćnici gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, Nihad Hasanović i Dejan Kulundžić nezakonito su postavljeni na te funkcije, objavio je Danas.
Danas prenosi da je upravna inspekcija, prilikom redovnog nadzora sprovedenog tokom septembra, utvrdila da su Hasanović i Kulundžić postavljeni na te pozicije suprotno odredbama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.
Oni su za pomoćnike Biševca postavljeni u septembru 2020. godine sa trećinom radnog vremena, jer već imaju stalna zaposlenja - Hasanović kao direktor Poljoprivredno stručne službe, a Kulundžić kao direktor Osnovne škole "Bratstvo".
Nakon toga, upravni inspektor predložio je Biševcu da donese rešenje kojim će njih dvojica biti na stalnom radu u njegovom kabinetu, do kraja mandata ili da ih razreši sa tih funkcija.
 
"U ovom slučaju zakon je jasan. Nema razloga za izbegavanje njegove primene i poštovanja. U skladu sa zakonskim odredbama i inspekcijskim predlozima, doneću odgovarajuća rešenja", rekao je Biševac za Danas.
 
Hasanović, pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu, poljoprivredu i vodoprivredu je predsednik Sandžačke demokratske partije, dok je resor Kulundžića, koji je na čelu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Novom Pazaru, "prerađivačka industrija, trgovina, građevinarstvo i saobraćaj".
  • Biba

    12.01.2023 21:00
    Sve se može sa partijom
    Od direktorovanja u osnovnoj školi do "prerađivačka industrija, trgovina, građevinarstvo i saobraćaj".
  • Joca

    12.01.2023 19:00
    može mu se
    Otkud to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.