Đedović: Naloženo preseljenje meštana Krivelja koji su ugroženi širenjem rudnika

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je danas da intenzivno radi na rešavanju problema meštana MZ Krivelj, čije je naselje ugroženo rudarskim aktivnostima.
Takođe, dodali su i da će domaćinstvima biti pružena prilika za preseljenje.
To je rekla ministarka Dubravka Đedović posle sastanka sa predstavnicima MZ Krivelj, predstavnicima kompanije "Srbija Ziđin koper" i gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem.
Zahtevi meštana su, prema rečima Đedović u potpunosti opravdani, hitni i imaju punu podršku Ministarstva.
 
"Svim domaćinstvima mora se pružiti pravo i prilika za preseljenje i neophodno je da prva faza rešenja stambenog pitanja najugroženijih domaćinstava počne što je moguće pre. Dok se problem u potpunosti i trajno ne reši, nužno je da kompanija obnovi i sanira infrastrukturu, oštećenu radom teške rudarske mehanizacije", rekla je Djedović.
 
Dodala je da je zadovoljna što razgovori idu u pravom smeru i što je "već na prvom zajedničkom sastanku ostvaren pomak u brojnim otvorenim pitanjima".
 
Podsetila je da su ona i njeni saradnici u poslednjih nekoliko dana imali više odvojenih razgovora sa meštanima, predstavnicima lokalne samouprave i kompanije "Srbija Zidjin koper", kao i da su predstavnici Ministarstva prošle nedelje prisustvovali zboru meštana u Krivelju.
  • Vladan

    15.01.2023 14:20
    Nesreća
    Živim i radim u Boru. Ne postoji veća nesreća od dolaska Zi djin. Rade šta hoće, pravi neokolonijalizam, ima hiljadu problema. Glavni je da će oni umesto više generacija Borana i više decenija, da za nekoliko godina pokupe sav bakar i zlato. Jadne su sledeće generacije Borana. Teško nama.
  • ...

    13.01.2023 20:40
    @Мишко

    Na zalost, ovo JESTE njegova prcija. Srbija je njegovo privatno vlasnistvo i moze da je truje, upropastava, prodaje, sto i radi.
    Narod se odrekao svog dostojanstva i ovome dozvolio sve. Tako da ovo jeste njegovo.
    Ne dopada mi se, ali tako je. Da li tome ima leka, to je pravo pitanje.

  • Мишко

    13.01.2023 18:18
    Мишко
    Вучићу није ово твоја прћија нити ико може да их тера да својих огњишта и прадедовине!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija