Vlasnik firme "Saga" i vozač cisterne uhapšeni zbog curenja amonijaka u Pančevu

Zbog akcidenta u Pančevu uhapšen je vlasnik firme "Saga", kao i vozač cisterne iz koje je u četvrtak uveče došlo do curenja amonijaka u pančevačkom naselju Topola.
Vlasnik firme "Saga" i vozač cisterne uhapšeni zbog curenja amonijaka u Pančevu
Foto: 021.rs
Kako prenosi Nova, Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo S.K. (33) i N.B. (36), obojica iz Pančeva zbog sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i oštećenje životne sredine.
 
S.K. kao vlasnik i odgovorno lice firme "Saga" i N.B. kao vozač cisterne na kojoj je došlo do curenja amonijaka izazvali su opasnost za živote ljudi usled odvrtanja ventila na cisterni, zbog čega je 15 osoba hospitalizovano u bolnici u Pančevu.
Dežurna zamenica OJT Pančevo je, nakon obavljenog uviđaja, kojem su prisustvovali i pokrajinski i republički inspektor za zaštitu životne sredine, republički inspektor za transport opasnog tereta, inspektorka zaštite na radu i policija, i nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za taj događaj, naložila da se za S.K. i N.B. odredi zadržavanje u trajanju od 48 časova, da se uz krivičnu prijavu privedu i saslušaju u svojstvu osumnjičenih.
Podsetimo, do curenja je došlo na parkingu firme Saga, objavio je Tanjug. Auto-cisterna je bila parkirana pored industrijskog koloseka koji nije javna pruga, već kolosek koji pripada Azotari Pančevo.
 
Pančevačka Azotara je saopštila da se izlivanje dogodilo na parkingu preduzeća Saga, te da oni sa akcidentom nemaju nikakve veze. 
 
Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da akcident u Pančevu nema veze sa tim preduzećem.
 
Kako je rekao Nenad Stanisavljević iz tog preduzeća, akcident se nije dogodio na samoj pruzi već na putu koji se nalazi pored pruge.
 
"Nesreća u Pančevu nema nikakve veze sa Infrastrukturom železnice Srbije. Reč je o drumskoj cisterni, to nije cisterna Železnice niti je prevoz bio naš", rekao je Stanisavljević.
  • Antun Čupak

    14.01.2023 08:16
    Eeee stvarno Vama zucanima nista ne valja....(jedino zuti sendvic ako dobijete)
  • xqt

    14.01.2023 07:59
    Statistika
    Dok su se dešavale nezgode i nesreće njihov broj nije bio tako veliki. Sada, kada su krenuli akcidenti, mnogo je lošije stanje.
  • pavle

    14.01.2023 01:20
    diverzija da se skrene paznja sa odgovornosti za predjasnji, mnogo veci incidend. navikli da narod ima pamcenje ko zlatna ribica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.