Norvežani ušli u EPS, nakon kompletne analize daće smernice Vladi Srbije

V.d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević obavestio je članove Nadzornog odbora da je Vlada Srbije angažovala firmu "Rystad Energy" kako bi sprovela kompletnu analizu elektroenergetskog sektora.
Norvežani ušli u EPS, nakon kompletne analize daće smernice Vladi Srbije
Foto: Pixabay
Kako prenosi Nova.rs, plan je da firma da smernice vlastima u Srbiji. U dopisu taksativno je navedeno šta su sve obišli i uradili norveški predstavnici, kao i šta se očekuje u narednom periodu.
U dokumentu koji je 12. januara poslat članovima Nadzornog odbora, navodi se da je prikupljena dokumentacija i izveštaji od svih energetskih jedinica kao što su preduzeća EPS, EMS i Elektrodistribucije Srbije kako bi se norveška firma upoznala sa celokupnim stanjem, navodi Nova.rs.
Nova piše da je u dopisu Tomašević saopštio da je 9. januara održan sastanak sa ministarkom Dubravkom Đedović, šefom kabineta predsednika Srbije Ivicom Kojićem, a sastanku su prisustvovali i norveški konsultanti koji su izneli svoj plan. Već 10. januara, realizovana je poseta ogranku termoelektrane Kostolac, gde su Norvežani obišli Kostolac A i B, ali i površinski kop Drmno.
 
Na kraju poslednji dan koji je zabeležen u dopisu jeste 11. januar, kada su održani prvi radni sastanci u upravi EPS-a na teme proizvodnje uglja, energije, finansijske funkcije.
 
Druga faza, koja je počela sastankom 9. januara, trajaće 15 nedelja.
 
"U fokusu će biti povećanje transparentnosti i razumevanja neophodnih mera, sagledavanje, vrednovanje i umanjivanje rizika, izrada lista kratkoročnih, srednjoročnih i strateških projekata na dugi rok, sa određivanjem prioriteta", navodi se u dopisu Tomaševića.
 
Opširnije čitajte na portalu Nova.rs.
  • Radila sam

    17.01.2023 21:02
    u EPSu
    Nemci su pre 25 g. nudili pare za delove EPSa, ali Srbi nisu dali. Čuvali za mafiju, što su i Nemci znali. Iz prve ruke.
  • jeremijana

    17.01.2023 13:28
    ma nije tako
    Ma nije tako: pa samo u Srbiji lože blato i od toga dobijamo struju!!! Šta ste navalili na Grčića, ni Norvežani to nisu uspeli a on jeste!!! Da je sreće pa da im prodamo tu inovaciju
  • ciga

    17.01.2023 11:40
    Sviranje q...
    @Savica
    Nema potrebe da dovode predsednika,on je po nasem ustavu ne bitan.Državu vodi premijer.Sve van toga je naj grublje kršenje ustava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.