Policije Srbije, Mađarske i Austrije počele zajedničku operaciju na granici

Pripadnici policija Srbije, Mađarske i Austrije obeležili su početak zajedničke operacije u cilju sprečavanja ilegalnih migracija na granici Srbije prema Severnoj Makedoniji.
Policije Srbije, Mađarske i Austrije počele zajedničku operaciju na granici
Foto: Pixabay
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je početak operacije u prisustvu i predstavnika diplomatskog kora obeležen ceremonijom u Vranju.
Memorandum o razumevanju tri zemlje o jačanju saradnje u oblasti efikasne borbe protiv ilegalnih migracija i zaštite granica 16. novembra 2022. potpisali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban i kancelar Austrije Karl Nehamer.
 
Kako u saopštenju MUP Srbije dodaje, Uprava granične policije pristupila je "opsežnim pripremama za peracionalizaciju" ovog dokumenta.
Kako je navedeno, sa partnerima iz Mađarske i Austrije napravljen je plan operativnih aktivnosti i dogovoreno je zajedničko angažovanje policijskih službenika tri države.
 
Dogovoreno je i formiranje zajedničkih patrola koje će sa specijalizovanom opremom za nadzor državne granice obezbeđivati granični pojas, navedeno je na sajtu MUP-a.
  • Dika

    30.01.2023 20:42
    Sta strani policajci imaju da rade na teritoriji nase zemlje? Imamo mi nasu policiju nismo okupirani
  • Teča Rizo

    14.01.2023 14:07
    iz Preševa
    Nekem će propadne biznis s wi-fi!
    A neki će opet biti dobar.
  • Pera Minhen

    14.01.2023 13:15
    Ovo je za pohvalu
    Ali imam samo jedno malo pitanje. A sta cemo sa ostalim granicama nase Srbije? I njih treba zastititi. Dok je JNA cuvala granicu, nije muva proletela. Sada se sve izmenilo. U Austriji, znate ko je na granici? Policija. Ali samo na kiosku. Ostali sve drzi vojska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.