Uklonjena poslednja cisterna sa amonijakom, u ponedeljak kraj vanredne situacije

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić potvrdio je za Tanjug da je uklonjena i poslednja, od ukupno četiri cisterne sa amonijakom.
"Kako smo i najavili, podignuta je i sklonjena i četvrta, poslednja cisterna sa amonijakom. Sledi sređivanje pruge, saniranje oštećenja, kako bi se u što kraćem roku međunarodna pruga osposobila sa saobraćaj. Uklanjanjem poslednje cisterne sa mesta akcidenta, stvorili su se uslovi da se već u ponedeljak, kada će zasedati Štab za vanredne situacije Pirota, ukine vanredna situacija", kazao je Vasić, koji je ujedno i komandant Štaba za vanredne situacije Pirota.
Vanredna situacija u Pirotu uvedena je 25. decembra kada je došlo do iskliznuća dela vagona kompozicije koja je prevozila cisterne sa amonijakom.
Tada je došlo do curenja amonijaka iz jedne od cisterni, a na obližnjem auto-putu, kada su se iznenada u oblaku sa isparenjima amonijaka našli brojni automobili, lakše je povređeno 50 osoba, dok su dve osobe preminule.
  • Sale NS

    15.01.2023 10:11
    Zar već?
    Eto sta ti je savesna vlast!
  • V5

    15.01.2023 07:57
    Bravo
    Nije prošlo ni mesec dana a već će početi sa krpljenjem međunarodne pruge.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija