Hitan inspekcijski nadzor u šabačkoj bolnici zbog smrti bebe

Novorođenče iz Šapca preminulo je u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj 10. januara, posle hitnog transporta iz porodilišta bolnice "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu zbog problema sa disanjem.
Hitan inspekcijski nadzor u šabačkoj bolnici zbog smrti bebe
Foto: 021.rs (arhiva)
Zbog čitavog slučaja će, kako za Danas kaže ministarka zdravlja Danica Grujičić, u ponedeljak biti obavljen hitan inspekcijski nadzor.
"Sutra šaljemo inspektore u šabačku bolnicu, a onda ćemo videti šta dalje", navela je ministarka.
U šabačkoj bolnici kažu da je formirana komisija koja će uraditi unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada.
 
"Uprkos pokušajima da se trudnica porodi prirodnim putem, doneta je odluka da bude porođena carskim rezom, s obzirom na to da je uočeno da bebina glava stoji visoko nad karličnim ulazom. Sve vreme praćeni su vitalni parametri i bebe i majke, odnosno CTG zapisi bili su sve vreme dobri", navode u toj zdravstvenoj ustanovi i dodaju da je "po rođenju beba odmah zaplakala, a na osnovu opšteg stanja dobila je visoku ocenu 9".
 
Kako kažu, "osam sati kasnije, prilikom podoja, uočeno je da novorođenče ima problem sa disanjem".
 
"Hitno je pozvan pedijatar koji donosi odluku da dete bude prebačeno na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova u Beogradu, gde bi se uradile dodatne pretrage. Dete je sanitetom otpremljeno na Dečju kliniku, gde tokom noći dolazi do pogoršanja stanja, potom i smrti novorođenčeta. Naložena je obdukcija nakon koje će se znati tačan uzrok smrti deteta", navode nadležni u šabačkoj bolnici.
 
Za čitav slučaj javnost je saznala posle objave oca bebe Dejana Jevremovića na Fejsbuku.
 
On je za Telegraf rekao da prstom nije upro ni u koga, ali "da mu niko ne može reći da satima nisu primetili da dete otežano diše".
 
Kako je naveo, beba je u Tiršovu stigla pod sumnjom na postojanje "aspiracije mekonijuma".
 
"Laičkim rečnikom, dete koje je bilo živo i zdravo za vreme trudnoće, nisu videli da se napilo plodove vode. S obzirom da je stigla tako kasno, naša ćerkica je preminula", rekao je.
  • Ssy

    16.01.2023 08:11
    Zaključak
    Dobro nam je zdravstvo, ali bolje je biti podalje od istog.
  • Ns

    16.01.2023 07:17
    Horor, horor, uzas!
  • Jasna

    16.01.2023 07:10
    Užas
    Jezivo je to u kakvoj državi živimo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.