Petar Đurić priveden jer je na Tviteru napisao da je Vučić kriminalac, advokat najavio protest

Priveden je, pa pušten, predsednik udruženja građana "Pokret Ćale ovo je za tebe" Petar Đurić, objavio je njegov advokat Čedomir Stojković na svom Tviter nalogu.
Đurić je, kako se navodi, priveden u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).
Stojković je naveo da je povod privođenja "politički tvit u kome (Đurić) kritikuje predsednika (Vučića)".
Stojković tvrdi da su Đurića terali da obriše tvit pre nego što mu dođe advokat.
 
 
Kako piše Danas, Đurić je priveden oko 18.20 sati, kod tržnog centra Rajićeva, u Beogradu. Njega su zaustavila trojica pripadnika SBPOK-a u civilu, koji su postupili profesionalno i Đuriću rekli da ga privode po nalogu tužilaštva, kažu svedoci događaja za Danas.
 
"Sutra u 13 časova u Palati pravde lupamo na vrata tužioca koji je sve ovo naredio. Sa medijima", napisao je ovaj advokat.
 
Kako je najavljeno, tužiocu će biti postavljena pitanja:
 
- Ima li tužilaštvo pametnija posla sem da se bavi političkim tvitovima;
 
- Ko mu je naredio da se bavi tvitom od 30 lajkova;
 
- Plaćaju li građani tužioce i policiju da štite Tviter ugled predsednika Srbije;
 
- Zašto tako nije hapsio rušioce Sava-male, direktore Krušika, ubice Olivera Ivanovića, Vladmira Cvijana, Miše Ognjanovića, vinovnike "lažne lične karte Andreja Vučića" i vozača Zorana Babića;
 
- Zašto nije pokrenuo istragu protiv Aleksandra Vučića zbog sastajanja sa Veljkom Beliviukom u stanu Katarine Šišmanović na Zvezdari u Beogradu;
 
- I zašto tvrdnja da je "Vučić kriminalac" proizvodi hapšenje onoga ko to tvrdi umesto hapšenje onoga ko se optužuje da je kriminalac.
  • Volim

    16.01.2023 17:41
    Vućka
    A kad vidim protivnike znam da sam u pravu !
  • @Steva

    16.01.2023 17:21
    Osiguranje
    Gorivo i osiguranje su jos i jevtini, s`obzirom ko se i zasto voza! A ti derane, promasio si temu skroz
  • Steva

    16.01.2023 16:35
    oj srrbijo med šljivama
    Eto pre neko dan je poskupela registracija automobila za 10-15 % pored ionako već skupe registracije i dali neko pomišlja da se zbog toga pobuni ? Niko,zato jer nemamo opozicije,ali zato imamo gomilu partijskih poslušnika koji su spremni da na vođin mig istrče na ulicu i da se obračunaju sa "neposlušnim " narodom koji se "drznuo" da pokaže svoje nezadovoljstvo.Neće ovo na dobro izaći,jer nikad u istoriji naroda autokratski sistem nije proizveo ništa dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.