Sve cigarete u Srbiji moraju da imaju samogasivi papir

Sve cigarete koje se proizvode ili uvoze u Srbiju od 1. januara ove godine moraju da budu proizvedene sa samogasivim papirom.
Sve cigarete u Srbiji moraju da imaju samogasivi papir
Foto: Pixabay
To je predviđeno stupanjem na snagu novog Pravilnika o utvrđivanju liste standarda iz oblasti opšte bezbednosti proizvoda.
Mogućnost da se u narednom periodu na tržištu nađu i cigarete koje ne ispunjavaju ovaj zahtev postoji samo u slučaju zaliha proizvedenih ili uvezenih pre 1. januara 2023. 
Zamena običnog papira samogasivim, koja ne utiče na ukus cigareta, deo je procesa usklađivanja sa standardima Evropske unije, sa ciljem da se mogućnost požara izazvanih neugašenom cigaretom svede na minimum.
  • Denis Muratovic

    18.01.2023 09:04
    Mučenje pusača da na 1 cigaretu, 4 puta potpaljuje cigaretu ponovo... I to sve zbog pojedinacnog nemara za požar , neko se izivljava nad svim pušačima... Tu nema nikakvog smisla ,vec ostaviti cigarete, a kompanije ce samo biti u minusu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija