Dačić tvrdi da ne zna za Vagnerov oglas za prijavu dobrovoljaca iz Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne zna za oglas ruske paravojne grupe "Vagner" za prijavu dobrovoljaca koji je objavljen na srpskom servisu Raša tudeja.
Dačić je dodao da Srbija kažnjava sve koji učestvuju u ratnim dejstvima u inostranstvu.
"Ja ne znam stvarno o čemu se radi, ali postoje jasni zakoni koji definišu da Srbija ne dozvoljava učešće i kažnjava sve one koji učestvuju u ratnim dejstvima van teritorije Srbije", rekao je ministar i dodao da to važi za sve strane "bilo da je reč o Rusiji, Ukrajini ili Islamskoj državi".
Privatna vojna kompanija "Vagner" ruskog biznismena Jevgenija Prigožina objavila je oglas za dobrovoljce, preneo je 5. januara portal RT Balkan.rs. 
 
Sudeći po oglasu koji kruži mrežom Telegram, ali i zvaničnom oglasu na sajtu shvk-vagner.ru, uslova je malo, preneo je taj portal. Zainteresovanima se, kako je navedeno, na samom početku jasno stavlja do znanja da će svi koji se sada prijave biti poslati direktno u zonu specijalne vojne operacije, iako je kompanija aktivna i u drugim delovima sveta.
 
Zakonom koji sankcioniše odlazak državljana Srbije na inostrana ratišta početkom 2015. predviđene su kazne za pojedinačan i grupni odlazak i za one koji "vrbuju ili podstiču" druge da odu na strana ratišta.
  • Лиманац

    17.01.2023 01:50
    Коме смета што Ивица не зна ништа!
  • George

    16.01.2023 21:49
    Pa naravno da nema pojma o čemu se radi!
    Previše su oni umreženi sa Rusima, pa zato nemaju pojma ni o čemu,Rusi ih drže u šah mat poziciji!
  • Dačić izdajnik

    16.01.2023 18:13
    Ne verujte ništa ovom liku, nije dzabe Ruski ambasador napustio SPS bedni kongres.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija