VIDEO Prvi dobrovoljci iz Srbije na strani Rusije: Započeli obuku u Zaporožju

Dobrovoljci iz Srbije započeli su obuku u regionu Zaporožje, u okviru Dobrovoljačkog bataljona Sudoplatov.

Kako prenose RIA Novosti, dobrovoljci iz Srbije, zajedno sa borcima iz Rusije, učestvuju u svojim vojnim vežbama u regionu Zaporožja radi daljeg učešća u "specijalnoj vojnoj operaciji".

"Podržavamo rusku braću, sećamo se svih događaja koji su se desili u Jugoslaviji devedesetih. Sećamo se nepravde NATO-a prema Srbima, i situacije na Kosovu. Došli smo da podržimo ruski narod u njihovoj borbi", rekao je dobrovoljac iz Srbije sa oznakom "Dunav".

Drugi dobrovoljac je rekao da će on i drugi Srbi ostati na ovom području do kraja rata, odnosno "do pobede". 
 

Ruska agencija TASS prenela je prošle nedelje da su se dobrovoljci iz Srbije pridružili bataljonu Sudoplatov, kao i da je reč o osobama koje su služile u vojnoj policiji, te da su majstori borilačkih veština. 
 
Prethodnih dana pisalo se i o tome da je ruska plaćenička jedinica Vagner (Wagner) prisutna u Srbiji, te da vrbuju borce za rat u Ukrajini.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je demantovao da je ova jedinica prisutna, te je osudio i oglas "Vagnera" za prijavu dobrovoljaca koji je objavljen na srpskom servisu Russia Today (RT).
 
"Što to radite Srbiji, što zovete nekog iz Srbije kada znate da je to u suprotnosti sa našim zakonima", upitao je Vučić.
 
On je "ruskim prijateljima" poručio da to nije fer prema nekome ko strada zbog toga što nije kaznio Čajkovskog, Dostojevskog i Tolstoja, prenela je Radio slobodna Evropa.
 
Dodao je i da je Srbija primila svakog čoveka iz Rusije i da se nije usaglasila sa rezolucijama kojima se uvode sankcije Rusiji.
 
Portal RT objavio je u januaru vest o oglasu grupe Vagner za regrutovanje dobrovoljaca. Oglas se ne odnosi na Srbiju, već je reč o oglasu za sve potencijalne dobrovoljce.
  • xyxy

    17.01.2023 20:57
    Rusiji ne trebaju dobrovoljci.Rusija ima dovoljno ljudi i te kako a Srbija nije u ratu. Ovo je samo dokaz da su ovo psi rata,fanatici zeljni krvi. Kao takvi trebali bi biti uhapseni pri povratku u zemlju i tretirati ih kao ratne zlocince.
  • Bivši vojnik

    17.01.2023 19:30
    pokazuje sve o ruskoj vojsci.
    Poja ovih nezreli dobrovoljaca na ratištu u Dombasu pokazuje da ruska vojska nema taj kapacitet da ratuje na tom ratištu. Budale se uvek nadju da izgube glavu, a rusi će ih gurati u prve linije, jer izuzev zatvorenika: ubica, iz zatvora koji čine grupu Wagner očigledno je da ruska vojska nije najsposobnija ili ne želi ratovati. To je očaj ruskih komandanata kad moraju koristiti Wagner i druge plaćenike. Ukrajinci pravilno koriste ovo primirje u uslivima hladnoće. Prate pokrete i pregrupisavanja ruske vojske, da bi u povoljnom trenutku napali i preuzeli celu teritoriju. Ovi će izgoreti u toj njihovoj suludoj nakani da ratuju tamo za nekog Putina i staljinsite govoreći uopšteno.
  • Cccc

    17.01.2023 18:31
    Slava Rusiji!Smrt rasizmu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija